Sağlık

Bornova’da kesintisiz sağlık hizmeti

Bornova Belediyesi, sağlık hizmetlerine erişimde zorluk yaşayan Bornovalılara ücretsiz sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Hem bakım hizmetlerini hem de yaşlılar başta olmak üzere birçok kesime yönelik taramalı sağlık hizmetlerini sürdüren Bornova Belediyesi, 2023 yılında toplam 12 bin 353 bireye hizmet verdi.

Evde Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmeti

Bornova Belediyesi sınırları içerisinde yaşlıların ihtiyaç duyduğu sağlık ve sosyal hizmetler, profesyonel sağlık ekipleri tarafından konut ortamında verilmektedir. 2023 yılında 45 mahallede 8.114 kişiye 7 hemşire, 1 diş hekimi, 1 fizik tedavi teknikeri, 1 diyetisyen, 1 berber ve 7 hasta bakım personeli ile evde bakım hizmeti verildi.

Üreme ve çocuk sağlığı hizmetleri

Bornova Belediyesi, evlerde hamile kadınlara, bebeklere, çocuklara ve doğum sonrası kadınlara yönelik sağlık hizmetleri ve eğitim vermeye devam ediyor. İlk etapta dokuz mahalle esas alınarak başlatılan ve yaygınlaştırılan hizmet kapsamında Bornova sınırları içerisinde talep eden vatandaşlara toplam beş ebe hizmet veriyor. Bu hizmet kapsamında aile planlaması, doğum ziyaretleri, bebek-çocuk ziyaretleri, hamile ziyaretleri hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. 2023 yılında toplam 2 bin kişiye üreme ve çocuk sağlığı hizmeti verildi.

Hasta transfer hizmeti

Belediyemize ait iki adet hasta nakil ambulansı ile hizmet verilmeye devam edilmektedir. Randevu sistemiyle çalışan hasta nakil ambulanslarından yararlanmak için vatandaşların Sağlık İşleri Müdürlüğü’nü araması veya başvurması gerekiyor. Evden hastaneye ve hastaneden eve transfer süreci refakatçi eşliğinde gerçekleştirilir. Bornova’da 2023 yılında toplam 1825 nakil gerçekleştirildi.

Beslenme ve diyetisyen hizmeti

Bornova Belediyesi Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi’nde diyetisyen hizmetleri de devam ediyor. Adayların vücut kitle indekslerinin normal sınırlar içerisinde olup olmadığının belirlenmesi için diyetisyen ile görüşmeleri istenmektedir. Vücut yağ oranı değerlendirilerek aktivite önerileri ve kişiye özel diyet programı ile bireylerin doğru beslenmelerine ve sağlıklı kilo vermelerine yardımcı olunmaktadır. 2023 yılında toplam 885 kişiye diyetisyen hizmeti verildi.

dişçi servisi

Bornova Belediyesi Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi’nde ağız ve diş sağlığı hizmetleri veriliyor. Bu kapsamda vatandaşlara hem tarama hem de tedavi olanakları sunuluyor. Bu hizmet hamile ve doğum sonrası kadınlara evde verilmektedir. 2023 yılında toplam 567 kişiye hizmet verilmiştir.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova sınırları içerisinde ihtiyaç sahibi herkese tarama, bakım ve tedavi hizmetlerini ulaştırmaya çalıştıklarını belirterek, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da birçok insanımıza destek olduk. Sağlık hizmeti verdiğimiz kişi sayısının 12 bini aşması en büyük gurur kaynağımızdır. Vatandaşlarımızın memnuniyetini gördüğümüzde doğru yolda olduğumuzu görüyoruz. Bornova halkına sunduğumuz hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “Bu hizmetlerimizin yanı sıra vatandaşlarımıza sağlık eğitimi konusunda da destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

palu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu