Haber

DEM Partili Başak Demirtaş’tan açıklama: Değerlendirmeyi MYK’mız yapacak

DEM Partisi Kümelenme Başkanvekili Sezai Temelli, Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığına ilişkin açıklamalarına ilişkin, “Sayın Başak Demirtaş’ın adaylığa başvurması bizim için sevindirici bir şey. Herkesin bu havuza başvurmasını istiyoruz ama Değerlendirmeyi tabii ki komitelerimiz ve MYK yapıyor, “O yapacak” dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Yerel seçimler öncesinde DEM Partisi’nin adaylar arasından ön seçim yapmasının kayyum rejimine karşı önemli bir tepki olduğunu belirten Temelli, “Umarım Ankara ve diğer partiler bu durumu iyi takip etmiş ve gerekli dersleri almıştır.”

CAN ATALAY KARARINA TEPKİ

Sezai Temelli, Türkiye’nin giderek hukuk ve adaletten uzaklaştığını belirterek, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Gezi Davası hükümlü TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararını eleştirdi.

Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa’nın gereklerini yerine getirdiğini ve bu kararın tartışılamayacağını belirten Temelli, şöyle konuştu:

“Anayasa Mahkemesi kararlarına herkes uymakla yükümlüdür. Anayasayı beğenmeyebilirsiniz, değiştirmek isteyebilirsiniz. Bu TBMM’nin görevidir, bu toplumun uzlaşı ile elde edeceği bir şeydir. Değildir. Rastgele bir mahkemenin gelip bu konuda karar vermesi mümkün, bunun da bir anlamı yok.”

Temelli, “Türkiye’de yargı bağımsız değil. Yargı çok bağımlı, taraflı ve siyasallaşmış. Buna bir an önce son vermemiz gerekiyor. Buna son vermediğimiz sürece adalet sistemindeki bu çöküş daha da derinlere sürükleyecek.” Ülke büyük felaketlere sürükleniyor. Adalet Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ayakta tutmak içindir.” “Ülkedeki sorunların kaynağı sistemin çöküşüdür” dedi.

CHP SORUSUNA CEVAP: KAMUOYUNA DUYURACAĞIZ

Bir gazetecinin İstanbul’da DEM Partisi ile CHP’nin işbirliği yapıp yapamayacağını sorması üzerine Temelli, tüm olasılıkların değerlendirildiğini, güç birliğiyle kazanılabilecek yerler üzerinde çalışmalar yapılabileceğini ve bunların kamuoyuna duyurulacağını ifade etti.

BAŞAK DEMİRTAŞ’IN AÇIKLAMASI: HOŞ BİR ŞEY

HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın “Parti uygun görürse İstanbul’dan aday olabilir” açıklaması hatırlatıldığında Temelli, “Sayın Sayın’ın aday olması bizim açımızdan sevindirici bir şey. Başak Demirtaş adaylık başvurusunda bulundu, “Bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz ama değerlendirmeyi tabii ki komisyonlarımız ve MYK yapacak” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu