Teknoloji

Tesla Cybertruck İstanbul’da Görüntülendi

Tesla şirketi tarafından dünyanın en sağlam arabası olarak tanıtılan Tesla Cybertruck, İstanbul Havalimanı çevresinde gözüktü.

Uzun seneler duyurusu yapılan ve beklentilere sebep olan Tesla’nın en sağlam arabası olarak bilinen Cybertruck, geçtiğimiz sene Amerika pazarında satışa çıkarılmıştı. Sadece Amerika’da satılan Tesla Cybertruck, henüz diğer pazarlarda satışa çıkmamışken, paylaşılan bir videoda İstanbul Havalimanı’nda görüldü.

Tanıtıldığı zamandan itibaren Tesla’nın gözbebeği olan ve Elon Musk’ın üzerinde özellikle çalıştığı Cybertruck, Avrupa pazarında bile görülmezken, İstanbul Havalimanı’nda göründü. Şimdilik net bir açıklaması bulunmayan görüntülerin, bir etkinlik için mi geldiği yoksa birisinin satın mı alıp getirdiği kesin olarak bilinmiyor. Fakat Tesla’nın etkinlik planlarında böyle bir etkinlik bulunmaması ve bu planlarda da araçların böyle gelmemesi birinin satın aldığı iddialarını güçlendirmekte.

Tesla Cybertruck, Türkiye Fiyatı 3 Milyon TL’yi Geçebilir

Videoda da yer aldığı üzere havalimanında park edilmiş olan Cybertruck, modern tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tamamen çelik malzemeden üretilen bu araç, güçlü elektrikli motoru ve dört çeker yapısıyla da öne çıkmayı başarıyor.

Tesla şirketinin, Türkiye pazarındaki günden güne büyümesi ve pazardaki boyutunu da ciddi şekilde arttırmasıyla birlikte Cybertruck için de bazı iddialar gündeme gelmişti. Eğer ki özel ithalat olarak getirilmediyse, geçtiğimiz günlerde Avrupa turunda İstanbul’un da bulunacağı iddialarının kesinleştiğini söylemek yerinde olabilir.

Şu an için ABD’de yaklaşık 100 bin Euro fiyat etiketine sahip bu araç, eğer Türkiye’ye gelirse, ülkemizde vergisiz hali ile 3 milyon 500 bin TL’ye yakın fiyat ile satılabilir. Kapasite olarak, 4 bin 990 kilogram çekme kapasitesi, 547 kilometre menzili, ve 2.7 saniye 0’dan 100’e hızlanması ile oldukça iyi performans sunmakta olan Tesla Cybertruck’ın Türkiye’ye gelip gelmeyeceği henüz kesinlik kazanmadı.

felahiye-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu