Ekonomi

Hong Kong’da spot BTC ve ETH ETF’lerinin işlem görmeye başlayacağı tarih açıklandı

Investing.com – Geçtiğimiz günlerde Hong Kong menkul kıymet düzenleyicisi, spot kripto ETF’leri için onay verildiğini açıklamıştı.

Milyarder yatırımcılar neye yatırım yapıyor? Yanıtı InvestingPro’da! Şimdi INVTROZEL1A kodunu kullanın, %20’ye varan indirimle kayıt olun.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Hong Kong’un Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonunun (SFC) bölgede birkaç spot Bitcoin ve Ethereum ETF’ini onaylamasının ardından ETF’lerin 30 Nisan tarihinden itibaren işlemlere başlayacağı duyuruldu.

SFC’nin duyurusuna göre ChinaAMC, Harvest ve Bosera HashKey Bitcoin ve Ether ETF’leri için onay alan şirketler oldu. Bosera Asset Management’ın ETF’i ise HashKey Capital ile ortaklaşa yönetileceği için duyuruda isimlerinin birleştirildiği görüldü.

Hong Kong’da kripto ETF ticaretinin başlamasının ardından ChinaAMC ve Harvest Global Investments ETF’lerini dijital varlık platformu OSL’de tutacak. Çin’deki yatırımcıların Hong Kong’da ETF ticaretine katılıp katılmayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. Çin’li yatırımcıların ETF ticaretine katkısının 25 milyar doları bulabileceği düşünülüyor. Uzmanlar ise önemli bir düzenleyici değişikliğinin olmadığı sürece Çin’li yatırımcıların en az 6 ay Hong Kong’da ticaret yapamayacağını düşünüyor.

Bu bağlamda birçok analist, Hong Kong’da ETF ticaretinin başlayacak olmasını olumlu karşılasa da ABD ETF piyasasındaki etki kadar önemli bir yükseliş beklemiyor.

Çin geçtiğimiz yıllarda kripto ve madencilik sektörüne yasaklama getirerek endüstriye önemli bir darbe vurmuştu. OSL’nin CEO’su Patrick Pan ise Hong Kong’da spot ETF’lerin başlamasının Çin’de de kripto sektörüne yönelik olumlu yönde düzenlemelere yol açabileceğine inandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu