Haber

Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun oy oranı tezlerine karşı: Böyle bir şey olmaz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve 6’lı tablonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oy kullanarak kazanacaklarını iddia etti.

Akşener oylarının en az yüzde 15 olduğunu savunurken, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 60 ile seçimi kazanacaklarını savundu. GENAR Araştırma Şirketi Lideri İhsan Aktaş, iki başkanın çıkışına yanıt verdi. Aktaş yaptığı açıklamada böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade etti.

Rakamları tek tek açıklayan Aktaş, şu ifadeleri kullandı;

Seçim birinci nesilde biterse Cumhur İttifakı lehine biter. Bitmezse ikinci çeşitte kalır. Bu şekilde kurumsallaşmamış araştırma firmalarının yüzde 60-70-80 olması çok ilginç. Siyasilerin de böyle rakamlar vermesi ilginçti. 20 gün önce bir veri yayınladık. Cumhur İttifakı 51.7, Kemal Bey ise 48.3 civarındadır. Çok milimetrik sonuçları açıklıyoruz.

İYİ PARTİ TRAVMA OLAMAZ! TÜM TARAFLARIN BULUŞMASI GEREKİYOR

CHP’nin oyu 22 ile 26 arasında. İYİ Parti 7-8’in travmasını atlatamıyor. Onu koyunca 35 oluyor. HDP’nin oyu 9’larda görünüyor. Bunu eklediğinizde 45 oluyor. 60’a çıkması için tüm partilerin oylarının toplanması gerekiyor. Bu mümkün olan bir şey değil. İlk turda bitirmeye yakın olan Tayyip Erdoğan benziyor. İkinci cinse geçse bile şansı daha fazladır.

BİR KAPLAMANIN ÖTESİNDE BİR İDDİA!

Seçim olmayan dönemlerde ne yaptığı belli olmayan firmalara yüzde 55-60 oranında veren firmalar var. Yüzde 60 tezi bir tezden daha fazlasıdır. Mantıklı değil. Bir tarafa yanlış bilgi verirseniz, onları yanıltmış olursunuz. UYGUN Partisi’nin içinde bulunduğu kriz, sıradan bir kriz değildir. Şimdi üç miting düzenlediler. Erzurum ve Konya’da bölgede bin kişi var. Denizli rallisi iki kez iptal edildi. Firmaların tarafları yanılttığını düşünüyorum.

AK PARTİ SENİNLE O GÜN ÇALIŞMAZ

AK Parti ile 15 yıldır çalışıyoruz. Mevcut durumdan 5 puan daha fazla bilgi alırsanız AK Parti o gün sizinle çalışmaz.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu