Haber

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarılır Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünü kutladı

CHP Kümelenme Başkan Yardımcısı Ali Bakanlık Başarır, Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünü kutladı. Basarir, “Bu toplumun, egemenlik kazanmadan moloz haline gelmesine neden olan faktörlerin bir daha meydana gelmesine izin vermeme kararlılığında olduğunu unutmamalıyız. Bu milletin saf düşüncelerle ve büyük bir kararlılıkla yoluna devam ettiğini unutmamalıyız. yeni hayatında refaha kavuşma çabası içerisindeyiz. Bunları unutmadan sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.” .

CHP Kümelenme Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Başarır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Ali Senikli Başarı’nın yazılı açıklaması şöyle:

“Kanıyla, canıyla bağımsızlık mücadelesi vermiş bir milletin çocukları olarak bugün Cumhuriyetin 100. yılını kutlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Tüm zorluklara rağmen bu 100. yılı taşımak millet olarak görevimizdir. -Eski Cumhuriyet, pes etmeden, yorulmadan, bölünmeden, parçalanmadan, akıl ve vicdanla ilerleyecektir.” ve sorumluluk.

Unutmamalıyız ki, Cumhuriyet sayesinde Türkiye’nin medeni milletler seviyesine yükselmesinin önündeki engeller ortadan kalkmıştır. Unutmamalıyız ki bu toplum, egemenlik kazanmadan önce enkaza dönüşmesine neden olan faktörlerin yeniden oluşmasına izin vermeme kararlılığındadır. Unutmamalıyız ki, bu millet yeni hayatında, saf inançla, refaha ulaşma hedefiyle büyük bir gayretle ilerlemektedir. Bunları unutmadan sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Milletimizin yeteneği ve kararlılığı, Cumhuriyet, medeniyet ve ilerleme yolunda tereddütsüz ilerlemektedir’ sözüyle bu sorumluluğu bizlere miras bırakmıştır. Millet olarak büyük küçük bu mirasa sahip çıkmamız gerekiyor.

Cumhuriyetin kuruluşunun ilk yılında bu toplum millet olma heyecanını yoğun duygularla kutluyordu. Sorumluluğumuzun bilinci ve huzuruyla Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşabilmeyi diliyoruz. Keşke 100 yıllık Cumhuriyete yakışan neşeyi, mutluluğu, coşkuyu, huzuru tepeden tırnağa giyebilseydik. Bu sebep bile güzel ülkemizi yeniden harabeye çevirmeye çalışanların karşısında durmak için yeterli sebeptir.

Hüzünleri, kırgınlıkları, kırgınlıkları bir an önce geride bırakmalı ve hep birlikte Cumhuriyet erdemine layık olmalıyız. Benim inancım ve dileğim şudur; Toplumumuz vicdanıyla, bilgisiyle, kültürüyle, sağlığıyla, ilkeli karakteriyle, temiz düşüncesiyle Cumhuriyetin koruyucusu olmaya devam edecektir.

Bu duyguyla tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin daha nice yüzyıllarca yüce bayrağımız altında coşkuyla karşılamasını diliyorum. Yaşasın Cumhuriyet!”

haber-bodrum.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu