Teknoloji

Yatağında uyurken düden tarafından yutulan adamın sırrı çözülemiyor

1 Mart 2013’te Florida’da bir obruğun yuttuğu bir adamla ilgili bir hikaye, son birkaç gündür Reddit’teydi. 37 yaşındaki Jeff Bush Florida’nın Seffner kentindeki evinde uyurken evinin altında çukur açıldı. The Guardian’ın haberine göre yaklaşık 6 metre genişliğinde ve derinliğindeki obruk yatak odasının altında açılırken, kardeşi Jeremy ve Jeremy’nin ortağı Hannah tarafından başka bir odadan sesi duyuldu.

Hannah o sırada ABC Action News’e şunları söyledi: Jeff’in çığlık attığını duydukdedi ve ekledi: “ Koridordan aşağı koştuk, ışığı yaktık ve kapıyı açtık ve tek gördüğümüz büyük, eski bir delikti ve Jeff gitmişti.

Jeremy, kardeşini kurtarmak için çukura atladı, ancak etrafındaki zemin çökmeye devam ettiği için Hillsborough İlçesi şerif yardımcısı tarafından bir sığınağa çekilmek zorunda kaldı.

Jeremy, The Guardian’a şunları söyledi: Yer hala batıyordu ve yer hala aşağı iniyordu ama umurumda değildi. kardeşimi kurtarmak istedimdedi, ancak bir şey yapamayacağını söyledi: “ Ona yardım etmek için adımı haykırdığını duyduğuma yemin edebilirdim.

Kurtarma grupları, yatak odası mobilyalarını onunla birlikte yutan çukurda Bush’un cesedini bulamadı. Ertesi gün mühendisler, konutun ve zeminin daha fazla kurtarma girişiminde bulunamayacak kadar tehlikeli olduğuna karar verdiler ve bunun yerine konut yıkıldı; çukurun kendisi çakılla doluydu. Birkaç yıl sonra, artık halkın erişimini engellemek için çitle çevrilmiş olan bölgede başka bir düden açıldı.

Olay 10 yıl önce haberlere şöyle yansımıştı:

Çukurlar nasıl oluşur?

Obruklar genellikle Florida’nın kireçtaşı bakımından zengin topraklarında görülebilir. Birleşik Devletler Jeoloji Araştırmaları, ” Çukurlar en çok jeologların ‘karst arazisi’ dediği yerde görülür.diye açıklıyor ve devam ediyor: “ Bunlar, kara yüzeyinin altındaki kaya türlerinin, içlerinde dolaşan yeraltı suları tarafından doğal olarak çözülebildiği bölgelerdir. Çözünür kayalar arasında tuz birikintileri ve kubbeler, jips, kireçtaşı ve diğer karbonat kayaları bulunur.

Yeraltı mağaraları, alttaki kayalar eridiğinde oluşur. Ayrıca zayıflayan yüzey mağaranın içine battığında bir obruk oluşturur. Dünyanın en büyüğü olduğu sanılan obruk, Yaklaşık 537 metre genişliğinde ve 662 metre derinliğindedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu