Haber

YKS başvuruları başladı mı? SON DAKİKA! 2023 YKS başvuruları ne zaman başlayacak? YKS’ye nereden başvurulur?

Öğrencilerin gündemindeki konu hakkında merak edilenlerin ortasında YKS başvuru tarihi var. Bugün ÖSYM tarafından 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2023-YKS) 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacağı açıklandı. Peki YKS başvuruları başladı mı? SON DAKİKA! 2023 YKS başvuruları ne zaman başlayacak? YKS’ye nereden başvurulur?

YKS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınav oturumları için başvurular bugünden itibaren yapılacak. Depremden etkilenen 11 il ve 1 ilçede ikamet eden ve deprem sonrası diğer il ve ilçelere göç eden adaylardan sınav ücreti alınmayacaktır. 17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

ÖSYM’den yapılacak açıklamada, “2023 YKS başvurularında ‘afet bölgesi’ ilan edilen 11 il ve 1 ilçede ikamet eden ve deprem sonrası diğer il ve ilçelere göç eden adaylardan sınav ücreti alınmayacak.” söylendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu