Haber

Rusya’nın paralı ordusu Wagner, Putin’e meydan okudu: Önümüze çıkan herkesi yok edeceğiz

Rusya Paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Prigojin, Rus ordusunu Wagner’e yönelik saldırıyı planlamakla suçladıktan sonra Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından “silahlı ayaklanma” suçlamasıyla kendisine karşı ceza davası açtı. Rusya bu iddiaları yalanlasa da Wagner’in kurucusu Prigojin, Rus lider Putin’i “Şu anda sınırı her yerden geçtik. Sınır güçleri savaşçılarımızı kucakladı. Şimdi Rostov’a giriyoruz. Savunma Bakanlığı’nın bölgeye gönderdiği askerler” diyerek eleştirdi. engel olun, çekilin yolumuzdan. yolumuza çıkan herkesi yok ederiz. gideceğiz. sonuna kadar gideceğiz.” söz konusu. Rusya sokaklarında darbe ihtimaline karşı teyakkuzda bulunuldu ve durum Putin’e bildirildi.

“ÇOCUKLARLA MÜCADELE ETMİYORUZ”

Telegram kanallarında paylaşılan ve Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin ile ilgili olduğu belirtilen ses kaydında şu sözlere yer verildi: “Savunma Bakanlığı’nın bize engel olmak için gönderdiği askerler çekilin önümüzden. (Rusya) Savunma Bakanlığı’nın bizi engellemek için gönderdiği askerler yolumuzdan çekilsin.Çocukları eğitmeden cepheye atarak öldüren Şoygu.

“DÜŞMAN YERİNE KENDİ MEDENİYETLERİNİ KATLEDİYORLAR”

“(Rus) Genelkurmay Başkanı sivillerin araba ve tırlarının ortasından giden konvoyumuza uçakları havalandırıp ateş açmamızı emretti. Onun için kimi öldürmek beyhudedir. Onlar kendi canlarını öldürüyorlar. 1,5 yılı aşkın süredir düşmanı öldürmek yerine sivillere sahip çıkıyor. Kabahatlerinden vazgeçen pilotlara teşekkür ediyorum.”

TANKLAR SOKAKLARDA

Rus ordusunu yönetenlere karşı büyük bir savaş yürüttüklerini ifade eden Prigojin, “Herkesten sakin olmalarını, provokasyonlara yenik düşmemelerini ve evlerinde kalmalarını rica ediyorum. Başladığımız işi bitirdikten sonra geri döneceğiz. vatanımızı korumak için cephe.Adalet yine orduda sağlanacaktır.Adalet bundan sonra bütün Rusya için gelecektir.” dedi.Darbe girişimi olarak yorumlanan bu sözlerin ardından zırhlı araçlar ve silahlı askeri polis devriye gezmeye başladı. Rostov, Rusya sokaklarında.

PUTİN’E SUNULMUŞ RAPOR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kolluk kuvvetlerinin devlet ile güvenlik şirketi Wagner arasında yaşanan kriz hakkında sürekli olarak Devlet Lideri Vladimir Putin’e rapor verdiğini söyledi. Peskov gazetecilere verdiği demeçte, “Savunma Bakanlığı, Federal Güvenlik Servisi, İçişleri Bakanlığı ve Ulusal Muhafızlar, kendilerine daha önce verilen talimatların uygulanmasında alınan tedbirler hakkında sürekli olarak devlet başkanına rapor veriyor.” açıklama yaptı. Peskov, Wagner’in “silahlı isyan” girişimiyle ilgili başlatılan ceza davasıyla ilgili olarak Başsavcı İgor Krasnov’un da Putin’e rapor verdiğini belirtti. Rusya’nın Terörizmi Teşvik Ulusal Komitesi, silahlı isyana davet ettiği gerekçesiyle paralı asker şefi Yevgeny Prigojin hakkında soruşturma başlattı.

mazgirtajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu