Haber

Osmangazi’de reşit olmayan ve hamile hayvanların satışına izin verilmiyor.

Osmangazi Belediyesi bünyesinde görev yapan uzman veteriner hekimler, kurban pazarları, hamile hayvanlar ve yaş kontrolü yapıyor. Pazara kurban edilmeye uygun olmayan hayvanlar giremez.

 

Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Denetim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan veteriner hekimler, Osmangazi Belediyesi Veysel Karani Kurban Satış Tesisi’nde kurbanlık hayvanların gebe olup olmadığını ve sığırların 2 yaşında olup olmadığını kontrol ediyor. Veterinerler, satılık dişi hayvanları ultrason cihazı ile hamile olup olmadıklarını kontrol ederler. Muayeneler sırasında gebe kalan hayvanların satışına izin verilmemektedir. Ayrıca sığırların ağızlarından 2 yaş dişlerinin çıkıp çıkmadığına da bakılır. 2 yaşın altındaki büyükbaş hayvanlara da satış izni verilmiyor. Vatandaşların kurbanlarını sadakatle almaları için çalışan Osmangazi Belediyesi ekipleri, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

 

Vatandaşların kaliteli hizmet alması için çalıştıklarını ifade eden Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Denetim Müdürlüğü Sorumlusu Veteriner Hekim Hakan Tan, “Aziz pazarımızda satışa sunulan kurbanlık hayvanlar veteriner hekimler tarafından incelenip buraya geliyor. bir rapor ile. Vatandaşlarımız şüpheye düştüğünde ultrason rehberliğinde hayvanlar pazar alanımızda uzman veterinerlerimiz tarafından hamile olup olmadığı kontrol ediliyor. Ayrıca kurbanlık sığırlarda 2 yas kontrolü yapmaktayız. Diş kontrollerimiz ile sığırların kurbanlığa uygun olup olmadığını tespit ediyoruz.” söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu