Teknoloji

Lenovo, MWC 2023’te bitki bazlı dizüstü bilgisayar kılıfı ile herkesi şaşırttı

Lenovo, Mobil Dünya Kongresi 2023 iş ve eğitim için yeni Windows dizüstü bilgisayarları, Chromebook’ları ve bazı küçük hepsi bir arada bilgisayarları tanıttı. Ancak, şirketin ürün tanıtımlarında en çok öne çıkan şey, bilgisayarlarını çevre için daha iyi hale getirme planlarıdır. bunun için yeni ThinkPad Z13 Gen 2 Windows 11 dizüstü bilgisayariçin isteğe bağlı bir kapak dahil

Lenovo bu kapağı keten bitki liflerinden Yapıldığı yazıyor ve kapakta yüzde 75 oranında geri dönüştürülmüş malzeme olan alüminyum kullanılıyor. Lenovo, bu çabanın, şirketin cihazlarında daha sürdürülebilir cihazlar kullanma planlarının yalnızca başlangıcı olduğunu söylüyor: “Belirli bileşenlerde daha fazla geri dönüştürülmüş malzeme ve Tüketici Sonrası İçerik (PCC) plastik kullanımının artması, Lenovo’nun döngüsel bir ekonomiyi desteklemeye odaklanmaya devam etmesi ve Lenovo’nun tüketici sonrası geri dönüştürülmüş içeriği 2025 yılına kadar bilgisayar ürünlerinin yüzde 100’ü ile uyumlu hale getirme hedefi. ”

Lenovo, çalışmalarında sürdürülebilir malzemeler kullanmanın yanı sıra daha çevre dostu olmak için başka çalışmalar da yapmaktadır. Bunlar arasında sürdürülebilir havacılık yakıtı kullanımı, tarihi eserlerin taşınması için biyoyakıtların kullanımı ve Lenovo’nun fabrikalarına yenilenebilir enerji kaynaklarının dahil edilmesi yer alıyor.

Bitki bazlı kapağa sahip ThinkPad Z13 Gen 2 dizüstü bilgisayar, AMD Ryzen 7000 Serisi işlemci ve Radeon 700M Serisi GPU’lar. Temmuz ayında Avrupa 1.649 Euro’dan başlayan fiyatlarla piyasaya çıkacak. ABD fiyatı veya çıkış tarihi hakkında henüz bir kelime yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu