Haber

İYİ Parti İlçe Başkanına silahlı saldırıyı planlayan itiraf etti

ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde eski İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergen’e silahlı saldırının planlayıcısı A.Ç. (41), azmettirici olduğunu iddia ettiği YK’nin (78) kendisine söz verdiği parayı vermemesi üzerine itirafçı olmaya karar verdiğini söyledi. İYİ Parti Genel Yönetim Kurulu (GİK) üyesi eşi AK (39) hakkında sosyal medyada paylaşım yapan Ergen’in öldürülmesi için YK’nin kendisine para teklif ettiğini anlatan A.Ç. 20 milyon lira istediklerini söyleyen YK, olayın ardından şunları söyledi: 3 milyon lira teklif ettiğini iddia etti.

Eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, 31 Ocak’ta Side İlçesi’ndeki evinin önünde silahlı saldırı sonucu yaralandı. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Olayda kullanılan aracın kimliği, JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) ekipleri tarafından bölgedeki ve güzergâhlardaki güvenlik kameralarının incelenmesi ve 14 saat süren çalışma sonrasında belirlendi. Operasyonda kimliği belirlenemeyen aracın sürücüsü ile silahı kullanan tetikçi Selahattin Oğuz yakalandı. Şüpheliler, jandarmadaki ifadelerinin ardından savcılıktaki sorgularının ardından sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

BAŞLATICI VE PLANLAYICI GÖZALTINA ALINDI

Olaydan bir süre sonra polise teslim olan ve saldırıyı planlayanın kendisi olduğu belirlenen A.Ç., saldırıyı düzenleyenin Manavgat’ta otel işletmecisi olan YK olduğunu iddia etti. YK’nin Hüseyin Ergen cinayeti için para teklif ettiğini, önce 20 milyon lira, ardından 10 milyon lira istediğini iddia etti. AC. Silahlı saldırı sonrasında görüştüğü YK’nin parayı fazla bulduğunu ve kendilerine 3 milyon lira teklif ettiğini söyledi. AC. Silahlı saldırıyı gerçekleştirmesi için Selahattin Oğuz’a talimat verdiğini, YK ile para konusunda anlaşmazlığa düşmesi üzerine polise teslim olduğunu söyledi. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla A.Ç. Polis merkezinde, otel sahibi YK, evine düzenlenen operasyonda jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

Şüpheliler YK ve A.Ç. Jandarmadaki işlemlerinin ardından sağlık raporları alınarak bugün adliyeye gönderildi. Şeker hastalığından dolayı ayaklarında oluşan yaralar nedeniyle zorlukla yürüyebilen A.Ç., jandarma ekipleri tarafından arka girişten tekerlekli sandalyeyle adliyeye götürüldü. YK’nin kapüşonlu bir ceket giydiği ve tanınmamak için eliyle yüzünü kapattığı görüldü.

‘HÜSEYİN ERGEN ÖLDÜRÜLMELİ’ DEDİ

Şüpheli AC Jandarma ifadesinde, YETERİ Partisi Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen’in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma ilişkin YK ile 17 Aralık’tan sonra Antalya’daki evinde ve Manavgat’taki otelinde buluştuklarını söyledi. o zaman. AC. “YK ile yüz yüze görüşmemizde Hüseyin Ergen’in sosyal medyada eşi AK ile ilgili paylaştığı yazıları bana WhatsApp’tan gönderdi. Bu konuyla ilgili olarak Hüseyin Ergen’in öldürülmesi gerektiğini söyledi. Ben de kendisine şunu söyledim: ‘Gerekeni yapacağız.’ “Söyledim. Ancak Hüseyin Ergen Manavgat İYİ Parti’nin ilçe başkanı olduğu için konunun siyasi taraflara taşınabileceğini söyledim. Hüseyin Ergen’i de görevden alabileceğini söyledi. Ben de kendisine ‘O halde gereğini yaparız’ dedim ve anlaştık. Görevden alındıktan sonra beni arayacağını söyledi” dedi.

‘EVİNİN BAHÇESİNDE BANA 50 BİN LİRA VERDİ’

31 Aralık’ta YK’nin kendisini aradığını ve “Hüseyin Ergen’i kovduk, görüşelim” dediğini belirten A.Ç. “2-3 Ocak 2024’te YK’nın Antalya’daki evine gittim. YK ile yüz yüze görüştük. YK, Hüseyin Ergen’in evinin krokisi, cep telefonu numarası hakkında verdiği bilgileri bana elden iletti. , işlettiği restoran ve kullandığı araç. Aldığım krokinin fotoğrafını çektim ve sonra yaktım. Telefonum incelenirse krokinin fotoğrafı geri gelir diyerek bu fotoğrafı telefonumdan sildim. “Bence. O da ‘Hüseyin Ergen’i öldürün’ dedi. Bu süreçte kullanmamız için bana evin bahçesinden 50 bin lira verdi” dedi.

‘ÖLDÜRMEK YERİNE AYAKLARINDAN VURUN’ TALİMATI

Silahlı saldırının ardından yakalanıp tutuklanan Selahattin Oğuz ile Antalya’da görüştüklerini belirten A.Ç. YK’dan aldığı paranın 20 bin lirasını vererek, “Selahattin Oğuz’a YK’nin Hüseyin Ergen’i öldürmemi istediğini söyledim. Hüseyin isimli bir kişi, araştırdığımda kendisinin 3 çocuk babası olduğunu, Çocuklar küçüktü, bizi vicdanen rahatsız ederdi, ben de onları öldürmek yerine ayaklarından vurması talimatını verdim.”

‘İşi bitirmedin mi?’

Bir süre sonra YK’nin kendisini WhatsApp’tan aradığını belirten A.Ç. açıklamasında şunları söyledi:

“YK’nin sorusu: ‘Çocuklar yüzmeye gitti mi?’ Kendisine havanın soğuk olduğunu ve çocukların denize giremediğini söyledim. Görüşmemizde YK, Hüseyin Ergen cinayetinin bitip bitmediğini sordu. Ben de bitmediğini söyledim. O da bana WhatsApp’tan şöyle yazdı: “Sen Bu mesajı sildim. Telefon muayenesi sırasında geri geleceğini düşünüyorum. Daha sonra YK’nın Çolaklı Mahallesi’ndeki otelinin ofis bölümünde tekrar yüz yüze görüştük. Bu görüşme sırasında , ‘İşi bitirmedin mi? Eşim AK bana baskı yapıyor, ne oldu?’ diye sordu. Ben de kendisine bunu anlattım, işin kolay olmadığını, biraz zaman alacağını söyledim, bu konuyla ilgili olarak Yönetim Kurulu ile yaptığımız yüz yüze görüşmelerde AK hiç yanımızda olmadı. Yönetim Kurulu bizden gerçekleştireceğimiz etkinliğin video ve fotoğraflarını istedi, daha sonra bu süreçte Selahattin Oğuz bize ‘Bu iş bugün de yarın da bitecek’ bilgisini verdi. veriyordu.”

’20 MİLYON DEĞİL 10 MİLYON İSTEDİM’

Hüseyin Ergen’in kurşunla yaralama olayını aynı gün internetten öğrendiğini, olaydan sonra YK’nin oteline gittiklerini, yüz yüze görüştüklerini ve internette buldukları videoyu kendisine izlettiklerini anlatan A.Ç. “Söz verdiğimiz gibi olayı tamamladık. Hüseyin Ergen ayağından vurulduğu için 20 milyon olmadı. 10 milyon istedim. YK bana bir şey söylemedi. Ama 450 bin lirayı peşin vermeyi kabul ettik. Ertesi gün YK’nın Antalya’daki evine gittik ve yüz yüze görüştük.Anlaşılan 450 bin lirayı sarı bir çantaya koyup bana verdi.Bu tutarı bana vermesini istedim. konuştuk, ‘Şu anda o kadar param yok’ dedi. “Bunu sana verdim” dedi.

‘VERECEĞİ SON MİKTARIN 3 MİLYON LİRA OLDUĞUNU SÖYLEDİ’

Şüpheli A.Ç., jandarmaya verdiği ifadede, görüşme sırasında Selahattin Oğuz’a, “‘Eğer YK’den kalan parayı alamazsak, yakalandığında bu olayı azmettirenlerin YK olduğunu ispat edecek ve bunu yapacaktır. eşi AK’nin kendisini 10 milyon lira karşılığında bu olayı gerçekleştirmeye yönlendirdiğini söyledi.” “Sana ifade vermeni emretmiştim” dedi.

YK’nin evinin bahçesinde uzun süre pazarlık yaptıklarını ve kendisine vereceği son meblağın 3 milyon lira olduğunu söylediğini belirten A.Ç. “Ben de hak ettiğimiz paranın 10 milyon lira olduğunu söyledim. Ancak daha sonra bunu 5 milyon liraya düşürdüm. YK,” Bana ölçüyü vermeyeceğini söyleyince oradan ayrıldım. YK’nin bana 5 milyon lira vermemesi üzerine karakola gelip samimi itirafta bulunmaya karar verdim” dedi.

Öte yandan YK’nin eşi AK’nin İYİ Partili GİK üyesi olduğu ve olayın nedeni AK’nin önümüzdeki yerel seçimlerde Manavgat’tan belediye başkanı adayı olmak istemesi, o zamanki İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen’in ise Manavgat’tan aday olmak istemesiydi. ve yönetiminin farklı bir adı vardı. Bunda ısrar ettikleri iddia edildi. AK’nin adaylık konusunda ısrar etmesi üzerine Hüseyin Ergen’in sosyal medyadaki paylaşımının husumet yarattığı iddia edildi.

AÇ. YK ve YK’nın adliyedeki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu