Yaşam

Ayfer Tunç’tan yenilikçi, ezber bozan bir roman: Kuru Kız

ensonhaber.com

Modern Türk edebiyatının sevilen kadın yazarlarından Ayfer Tunç’tan yepyeni bir roman: Kuru Kız…

Osman, Dünya Acısı, Aşıklar Deli mi Kuyruk mu, Yeşil Peri Gecesi, Aziz Bey Olayı gibi kitapların yazarı Ayfer Tunç, Kuru Kız romanıyla okurlarına yeniden merhaba diyor.

Ayfer Tunç’u yakından takip eden okuyucular, Tunç’un nasıl bir edebiyat ustası olduğunu bilirler. Ayfer Tunç’un yeni romanı, bekar bir kadının tüm dayatmalara başkaldırısıdır. Kuru Kız, toplumsal baskılardan kaçıp özgürlüğe doğru uzun yıllar konuşulacak bir roman. Tunç’un uzun süredir üzerinde çalıştığı romanı nihayet raflardaki yerini aldı ve okurla buluştu.

Sana şunu söylemeliyim; Ayfer Tunç olağanüstü bir yazardır. Tüm kitaplarını okumamış olmama rağmen, öne çıkan ve çok beğenilen romanlarını okumaktan keyif aldım. Özellikle Osman’ın romanı benim için bir şaheserdir.

Sayfa: 216

Kuru Kız kitabının bende aynı etkiyi yaratacağından hiç şüphem yok. Ayfer Tunç’un dizeleriyle henüz tanışmamış kitapseverlere Kuru Kız romanından başlamalarını tavsiye ederim. Sadece Kuru Kız’ı değil, diğer eserlerini de okumalarını tavsiye ederiz.

Ayfer Tunç’un Kuru Kız romanı her okuyucu gibi beni de heyecanlandırdı. Ayfer Tunç, okurlarını kırların karanlığından dünyanın bir ucuna götürüyor. Şimdilik devamı yok. Dry Girl, tüm zamanların kurbanları hakkında yenilikçi, oyunun kurallarını değiştiren bir roman.

Kitaptan…

“Ushuaia, Arjantin’in Tierra Del Fiego – Ateş Toprakları eyaletinin başkentidir. Dünyanın ucundaki şehirdir. Ushuaia’nın güneyindeki askeri üslerde sadece insan varlığı vardır. Yakınlığı nedeniyle iklimi oldukça serttir. 2013 nüfus sayımına göre Ushuaia’nın 60.000 nüfusu var.Bugün 70 bin kişinin yaşadığı tahmin ediliyor.Son yıllarda turizmin en gözde yerlerinden biri haline gelen şehirde, Dünyanın Sonu Müzesi, Dünyanın Sonu Deniz Feneri, Dünyanın Sonu Postanesi ve Dünyanın Sonu olarak adlandırılan birçok otel, motel, restoran ve kafe gibi “Fin Del Mundo – Dünyanın Sonu” Ushuaia’da isteyenlerin pasaportlarına damga vuruluyor. Bazı turistler beş pezo ve bazıları on beş dolar ödediklerini söylüyor. İkisi de doğru, pulun gerçek fiyatı bilinmiyor.”

Kitap sayfası için iletişim:

[email protected]

havran-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu