Haber

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, canlı yayında ‘Gerçek Belediyecilik Andı’nı okudu

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde katıldığı bir televizyon programında konuştu. Kurum, programda ilk kez “Gerçek Belediye Andı” okudu.

CANLI YAYINDA “GERÇEK BELEDİYE YEMİNİ” OKUDU

AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı Kurum, Tvnet’te yapılan canlı yayında ilk kez “Gerçek Belediyecilik Andı”nı okudu. Murat Kurum, seçimlerin yapılacağı 31 Mart akşamı diğer belediye başkan adaylarının da aynı yemini edeceklerini belirtti.


Murat Kurum’un okuduğu “Gerçek Belediye Andı” şöyle:

“Onurumu ve gururumu bilerek doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmayacağım, vatandaşlarım arasında hiçbir ayrım yapmayacağım, Anayasa ve maddelerinden sapmayacağım, kamu kaynaklarının amacı dışında harcanmasına tolerans göstermeyeceğim” Dezavantajlı kesimleri dikkate alacağım, sosyal politikaları güçlendireceğim, belediye hizmetlerinin gecikmeden ve kaliteli bir şekilde yürütülmesi için azami çabayı göstereceğim.” “Benim karşımda herkesin eşit olduğu gerçeğinden hareketle, milletim, hemşehrilerim ve tarihim önünde şerefim, haysiyetim ve kutsal kitabımız üzerine, adaletten sapmayacağıma, emaneti hakkıyla taşıyacağıma yemin ederim” ve usulüne uygun olarak.”

MİLLET İTTİFAKI İBB BAŞKAN ADAYI MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum 1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2017 yılında Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde kentsel dönüşüm üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı.

murat kurum

1999-2005 yılları arasında çeşitli özel kuruluşlarda çalıştı. 2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Dairesi Başkanlığı, 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Dairesi Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü ve 2006-2009 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut Yönetimi Başkanlığı’na bağlı Emlak Konut GYO A.Ş.’de uzmanlaştı. 2009-2018. Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaptıktan sonra 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Evli ve üç çocuk babası olan Kurum, , İngilizce biliyor.

haberbasiskele.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu