Haber

Ürdün: Dünya Bankası’ndan onay aldıktan sonra Lübnan’a elektrik tedarik edeceğiz

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Dünya Bankası’ndan gerekli onayları aldıktan sonra Lübnan’a 100 megavat elektrik sağlayacaklarını açıkladı.

Ürdün resmi ajansı PETRA’da yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Safedi, ülkesini ziyaret eden Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib ile başkent Amman’da bir araya geldi.

Görüşmenin ardından yapılan basın açıklamasına göre Safedi, Buhabib ile yaptığı görüşmede bölgesel ve uluslararası ortak öneme sahip konuların ve bölgedeki krizlerin çözüm çabalarının ele alındığını söyledi.

Safadi, ülkesinin Lübnan’ın Arap bölgesindeki konumunu yeniden kazanmasına destek olmak için yanında olduğunu vurguladı.

Ürdün’ün Lübnan’a elektrik arzında temel teşkil edeceğini belirten Safedi, Amman’ın Dünya Bankası’ndan gerekli onayları aldıktan hemen sonra Lübnan’a 100 megavat elektrik sağlayacağını söyledi.

Görüşmede Filistin meselesine ilişkin son gelişmelerin de ele alındığını belirten Safedi, Kral II.

Lübnanlı Bakan ise Ürdün’ün içinde bulunduğu iktidar kurallarında ülkesine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Arap ülkeleri arasında siyasi, diplomatik ve ekonomik alanlarda iş birliğinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Kral Abdullah’ın Filistin konusundaki çabalarını takdirle karşılayan Buhabib, ülkesinin Ürdün Haşimi Krallığı’nın Kudüs’teki kutsal yerler üzerindeki vesayetini desteklediğini söyledi.

Lübnan hükümeti, ülkedeki elektrik krizini hafifletmek için Ocak 2022’de Ürdün ile Suriye üzerinden elektrik tedariki için anlaşmalar yaptı. Dünya Bankası ise Lübnan’ın enerji sektöründe bazı düzenlemeler yapması halinde anlaşmaları finanse edeceğini açıkladı.

Lübnan’da elektrik krizi

Lübnan’da 2019 yılı itibari ile derinleşmeye başlayan ekonomik kriz nedeniyle akaryakıtla elektrik üretim tesisleri durma noktasına geldi.

Ülkede özellikle 2021 yılı itibari ile uzun bir süre günde ortalama 2 saat elektrik sağlanırken, imkanı olan Lübnanlılar çok paraya mal olan jeneratörlerle kısıtlı bir şekilde elektrik elde etmeye çalışıyor. günün geri kalanı.

Son dönemde devlet tarafından vatandaşlara günde sadece bir saat elektrik verilebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu