Ekonomi

TOBB Yasası TBMM’de kabul edildi

Kabul edilen unsurlara göre 1200 gösterge sayısının memur aylık katsayısı ile çarpılması sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere Ticaret Bakanlığınca belirlenen bedel, ilgili bakanlıkların ilgili bakanlıkların görevlendirdiği temsilcilerine ödenir. kooperatifler, kooperatif birlikleri, merkez birlikleri ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliği genel kurul toplantıları.

Kooperatif ve üst kuruluşları olan kooperatifin yönetim kurulu üyeleri; Kooperatifin kuruluşunu takip eden 1 yıl içinde, yönetim kurulunun ticaret sicil kayıtlarını, mali tablolarını, yönetim kurulunun yıllık faaliyet raporlarını, genel kurul toplantısına ait belgeleri, ortakların kimlik, iletişim, pay ve ödemelerini sisteme aktaracak. Bilgi Sistemi (KOOPBIS).
Serbest bölgelerde, kullanıcıların ihtiyacı olan doğal gaz altyapısını kurmak, işletmek, kamu ve özel kuruluşlardan doğal gaz satın almak, bölge içinde dağıtmak ve satmak işletmecinin yetki ve sorumluluğunda olacaktır. İşletmecinin izni olmaksızın başka bir yerden doğalgaz ihtiyacı karşılanamaz ve bu amaçla münferit tesis kurulamaz.

İşletmecinin talebi ve bölgede faaliyet gösteren doğal gaz dağıtım şirketinin kabulü üzerine doğal gaz dağıtım şirketleri, Enerji Piyasası Mevzuatı ile belirlenen şartlar kapsamında serbest bölge içerisinde doğal gaz dağıtım faaliyetinde bulunabilecektir. Belediye, serbest bölgelerde şebekeye yatırım yaparak veya şebekeyi mülkiyetiyle birlikte devralarak.

Vergi borcu bilgileri kapatılan ticaret odası üyelerinin üyelikleri askıya alınabilir. Her yılın Ocak ayında güncelleme çalışması yapan odalar, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan alacakları kapalı yükümlülük bilgilerine istinaden ilgili üyeyi yönetim kurulu kararı ile görevden uzaklaştırabilecek ve aidat tahakkukunu durdurabilecektir.

Toplam tutarı brüt asgari bedelin yüzde ellisini geçmeyen ve üzerinden 1 yıldan az süre geçmiş olan borç ve feri aidatlar için oda ve borsa meclislerince belirlenebilecek üst sınırı TOBB Genel Kurulu belirleyebilecek. zamanaşımı süresinin dolması.
TOBB’un yıllık gelirinin yüzde 2’sinin TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin ihtiyaçları için kullanılması amacıyla 15 yıl olarak belirlenen süre 25 yıla çıkarıldı.

Tarım İşleri Lisanslı Depoculuk Kanunu’nda yapılan düzenleme ile lisanslı antrepo işletmelerine 2 yıl süreyle tanınan lisans süresi 3 yıl olacak.

Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Örgütleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle, ülke genelinde federasyon kurulması için gerekli olan birebir mesleklerde kurulan oda sayısı azaltılıyor. Buna göre federasyon kurulabilmesi için en az 40 oda bulunması şartı en az 25 oda olarak değiştirilmiştir.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da “Tedarik zincirindeki haksız ticari uygulamalar” başlığı altında değişiklik yapılmış ve haksız ticari uygulamalar açıklanmıştır. Buna göre, herhangi bir gerçek veya tüzel kişiden mal veya hizmet alımını, kampanya bedelini kampanya ile satış yapmak istemeyen tarafa yansıtmaya zorlamak ve ticari sözleşme şartlarını belirlememek olarak sıralanmıştır. Tarım ve gıda ürünlerinin tedarikinde yazılı veya elektronik bir sözleşme ile ilişki.

geredeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu