Haber

TDP Genel Başkanı Sarıgül basın toplantısında konuştu.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “İktidarı eleştirmek devleti eleştirmek değildir. Devletimizin yeri bizim başımızın üstündedir” dedi. söz konusu.

Partisi genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Sarıgül, siyasetin görevinin önlem almak, çare bulmak ve çözüm üretmek olduğunu söyledi.

Sarıgül, depremi suistimal edenlerin ve zarar görenlerin zarar görenlerle aynı kefeye konulamayacağını belirterek, “İktidarı eleştirmek devleti eleştirmek değildir. Devletimizin başımızda yeri var. TDP, biz devletimizi eleştirmiyoruz, devletimize her zaman sahip çıkıyoruz.” dedi.

Hükümetin olası sıkıntı ve felaketleri önceden görerek önlem alması gerektiğini belirten Sarıgül, şunları kaydetti:

“İlk yapılması gereken doğal afetler ve deprem bakanlığı kurmak. Yerelleşme ve uygarlık gerekiyor. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerekiyor. Sivil toplum kuruluşlarını bu noktada gerçekten teşvik etmeliyiz. Dere yataklarında yapılaşmaya izin vermemeliyiz. İmar affı çıkarılmasını yasaklamalıyız, bunu yapmalıyız.” Anayasal güvencelere sahip olmalıyız.”

Seçim tarihi belirsizliğinin ortadan kaldırılmasının önemine değinen Sarıgül, “Hangi tarihte yapılacağına TBMM karar vermeli ve bir an önce seçim yapılmalı. Bu konu rafa kalkacak bir konu değil. .Yarın meclis toplantısı var, gecikmeden seçim tarihinin açıklanmasını bekliyoruz.” sözünü kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu