Haber

Şu anki ölü sayısı nedir? 12 Şubat depreminde kaç kişi öldü? 10 ili vuran depremde kaç kişi hayatını kaybetti?

Şu anki ölü sayısı nedir? Sorusu depremle ilgili en çok merak edilen soruların arasında yer alıyor ve vatandaşlar tarafından sürekli araştırılıyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde bilanço her geçen dakika daha da ağırlaşıyor. Deprem 10 ilde büyük hasara yol açarken, arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Pekala, şu anki ölü sayısı nedir? 12 Şubat depreminde kaç kişi öldü? 10 ili vuran depremde kaç kişi öldü?

MEVCUT ÖLÜ SAYISI KAÇ?

Depremde bilanço ağırlaşıyor. Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara’daki AFAD Koordinasyon Merkezi’nde son durumu aktardı. Fuat Oktay, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 24 bin 617’ye çıktığını bildirdi. Yaralı sayısı ise 80 bin 278 oldu.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bugün deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Özer, depremden etkilenen 10 ilde 1 Mart’a kadar eğitim verildiğini duyurdu. Özer, “20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim-öğretim başlayacak, başka uzatma olmayacak. 1 Mart itibarıyla 10 ilde bölgesel eğitime geçiş kararı almayacağız. İlçe ve okul- Kararlara dayalı. Bunu maksimum ve verimli bir şekilde kullanacağız”.

Olağanüstü hal ilan edildi

Toplamda 10 ili etkileyen deprem nedeniyle Meclis Genel Kurulu’nda Büyük Devlet Kararı görüşüldü. Meclis’te yapılan oylamayla bölgede 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesi kabul edildi. Öncelikle 10 ilde Olağanüstü Hal Uyum Komisyonu kurulacak.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ OKULLARDA DEVAM ŞARTI KALDIRILDI

Depremden etkilenen 10 ildeki okullarda öğrenim gören öğrenciler, istedikleri illerdeki okullara geçiş yapabilecek. Ayrıca deprem bölgesinde yer alan okullarda 2. aşama devam kuralı aranmayacaktır.

haberbaklan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu