Haber

Soylu: HÜDA PAR’ın terör örgütüyle ilişkisini görmedim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam katıldığı TV100 canlı yayınında HÜDA PAR, Kızılay ve daha birçok konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı’nı destekleyen ve AK Parti saflarından milletvekili aday gösteren HÜDA PAR’ın Hizbullah ile bağlantılı olduğu tezlerine değinen Soylu, şu yanıtı verdi:

“HÜDA PAR’da görev yaptığım süre boyunca Hizbullah dahil bunlarla ilgili tek bir adım görmedik. HÜDA PAR’ın terör örgütü ile ilişkisini belirtebilecek bir yapıda olduğunu görmedim. Ben tespit etmedim, tespit edersem yine de ederim. Bir siyasi partinin terör eylemini gördünüz mü? Allah’ı seviyorsanız bu tür tartışmaları bırakın. Birilerinin PKK’ya meşruiyet kazandırmak için uydurduğu şeyler.”

‘MUTLAKA GÖRÜŞME YAPILMALI’

Mülakatın kaldırılması vaadiyle ilgili görüşü sorulan Bakan Soylu, devletin nitelikli kadrolarına alım yapılması durumunda mülakatın zorunlu olması gerektiğini söyledi. Soylu şöyle devam etti:

“Tabii ki bu devletin kalite işleri dışında da yapılabilir, buna itirazımız yok. Halbuki dünyadaki bütün değerli şirketlerin mülakatları var. Ancak devletin nitelikli işleri için adam alacaksanız bunun için mülakat yapmanız gerekiyor. Diyelim ki kaymakamın arsası var. Birini polis yapıyorsun, huysuz. Bu mümkün mü? Bazı işler var mesela Aselsan’ı ne yapacaksın? Havelsan’ı ne yapacaksın? Burada tabii ki bunu adalet ve hakkaniyeti baltalamayacak şekilde yapabiliriz.”

“KIZILAY LİDERİNİ GÖREVDEN ÇIKARAMAM”

Kızılay’ın depremde çadır satması ve Kerem Kınık’ın istifası hakkında konuşan Soylu, kendisini görevden alma yetkisinin olmadığını söyledi. Soylu şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kızılay bizim en güçlü kurumumuzdur. Eksiklikler oldu. Ama geri dönüp burayı ezmenin bir anlamı yok. Kurumun kendi işleyişi vardır. Kurum kendisi karar versin. Kurum başkanını görevden alma yetkimiz yoktur. Benim böyle bir yetkim yok. Kimsenin böyle bir yetkisi yok. Kızılay, bazı kamusal özellikleri olan bir sivil toplum kuruluşudur. Bu sivil toplum kuruluşu da kendi içinde bu değerlendirmeleri yapıyor.”

Türk Kızılayı’nın çadır satışına ilişkin de Soylu, “Kızılay’ın konteyner fabrikası var. Kızılay’ın çadır fabrikası var. Kızılay yıllardır bu işleri yapıyor. Türkiye’de çadır imalatı yapan bir firma var. Onlara teklif veriyoruz. Kızılay son iki üç ihalemizi yedi ay önce aldı. Bu da normal değil mi? Önce anlaştık, sonra anlaştık. Bilmiyorum, onların bir sonu var. Orada değerlendirilebilir. Ama onu giyerek ne kazanırsın? Kızılay’ı yok etmek mi? Gıda işimizi de gördüler. Allah senden binlerce kez razı olsun. Sosyal konularda da en iyi katkıyı gösterdiler. Allah senden binlerce kez razı olsun. Kızılay da bizim kurumumuz. Bence Kızılay’ı yıpratmayalım.” sözlerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu