Haber

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, sektör toplantıları kapsamında Özel Halk Otobüsçüleri ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Toplantıda Alım, “Toplu ulaşımda yaşanan sorunların farkındayız. Önümüzdeki dönemde herkesi memnun edecek, mutlu edecek radikal bir çözümü sizlerle buluşturacağız.”

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Alım, kentteki ulaşım sorununun çözümü için Halk Otobüsleri Kooperatifi şoförleri ve yetkilileriyle bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Toplantıda kentte toplu ulaşım hizmetlerinin iyileştirilmesi ve vatandaşların daha rahat seyahat edebilmesi için çeşitli konular ele alınarak çözüm önerileri tartışıldı.

Sendika Lideri Hakan Demirgil, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin düzenlediği toplantıya katıldı. Şoförler Odası Başkanı Şaban Yalman, Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Yasin Arslan ve otobüs işletmecileri katıldı.

“ZOR GÜNLERDE BİZE VERDİĞİNİZ DESTEĞİ HİÇ UNUTMUYORUZ”

Toplantıda konuşan Halk Otobüsleri Kooperatif Lideri Yasin Aslan, “Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık iki yıldır süren pandemi sürecinde bizi ayakta tutma çabalarınızı unutmadık. Bu süreçte sağladığınız mazot takviyesiyle bizlere can simidi oldunuz. Ayrıca 2013 yılında başlayan ve yaklaşık 8 yıl süren 65 yaş ve üzeri engelli bireylerin ücretsiz ulaşımı da bizleri yordu. Otobüs başına böldüğümüzde 8 yılda her araç başına kaybımız, Sivas’ın normal bir ilçesinde lüks bir daire oldu. Ama bu soruna çözüm getiren yasa çıkar çıkmaz, ilk kez siz de Sivas Belediyesi olarak maddi desteği indirimli ödediniz. Ve siz tüm Türkiye’ye örnek model oldunuz. Bilet fiyatları konusunda tüm riskleri alarak bize her zaman destek oldunuz. Ve sen bize her zaman zamımızı verdin. Her zaman olduğu gibi durumumuzu en iyi siz anlayacaksınız. Ve bizi bu darboğazdan kurtaracaksınız. Sonuç olarak liderim, sizlerden ricamız, motorin, sürücü tüketimi, yedek modüller ve vergilerdeki artış nedeniyle araç fiyatları artana kadar bize motorin takviyesi vermenizi rica ediyoruz.” söz konusu.

Sivas Şoförler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Şaban Yalman ise, “1990 yılından bu yana bu işin içindeyim. Birçok belediye başkanıyla çalıştık. Ama Hilmi İşe Alma Lideri’ne en içten şükranlarımı sunuyorum, çok teşekkür ediyorum. Bizi her zaman dinledi. Sorunlarımızın çözülmesi, acılarımızın giderilmesi için elinden geleni yaptı. Tabii şu anda bir sorun var, yılbaşından sonra asgari fiyattaki artış ve diğer giderlerin toplamı dikkate alındığında ocak ayını zararla kapattık. Dolayısıyla şu an içinde bulunduğumuz durum göz önüne alındığında yılbaşı sonrası için diyorum. Yine israf olduk. Bunun için liderimizle görüştük, kendisi de gereğini yapacağını söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz dedi.

“ESNAFI ANLAYAN BİR BELEDİYE BAŞKANIYLA ÇALIŞMAK BİZİM İÇİN BİR ŞANS”

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hakan Demirgil, “Sivas esnaf odaları birliği olarak bizim en büyük şansımız esnafı tanıyan bir belediye başkanıyla çalışmaktır. Arkadaşlar tüm şehirlerdeki sendika liderlerinin en büyük özlemi budur. Esnafı tanıyan belediye başkanıyla çalışmanın hayalini kuruyorlar. Çok şükür bunu Sivas’ta başardık. Hilmi Bey’le çok iyi çalışıyoruz. Aslında esnafa ne yaptıklarını biliyorum. Hem milletvekilliği döneminde, hem de belediye başkanlığı döneminde karşılaştığımız her türlü sorunun hukuk çerçevesinde çözülmesi için büyük çaba harcadı. Arkadaşlar Vefa İmandandır. O yüzden bazıları belediye başkanı olduklarını söylememizden rahatsız olabilirler. Ama yapılan güzel şeyleri de takdir etmek gerekir. Sana teşekkür etmem gerekiyor. Tebrik etmek gerekiyor. Bir Sivaslı olarak Hilmi İşe Alma Liderimize belediyedeki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bir esnaf olarak kendisine teşekkür ediyorum. Esnaf Odaları Birliği Başkanı olarak sizleri çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum” dedi. söz konusu.

“GELECEK DÖNEMDE EN ÖNEMLİ PROJEMİZ TOPLU ULAŞIM OLACAK”

Sivas’ta en önemli konulardan birinin toplu ulaşım olduğunu belirten Lider Alım, “Beş yıl önce bu zamanlarda bir araya geldiğimizde farklı bir Türkiye vardı, bugün farklı bir Türkiye var. O gün benden sadece isteklerin vardı. Bu neydi? İşgal bedellerini alıp yarısını satın alsanız olur mu? Şimdi bunu söyleyen bile yok. İkinci talebinizde 65 yaş dediniz, ikisini de çözdük. Sahada nelerle karşılaşıyoruz? Vatandaşlar bizi sahada hangi konuda eleştiriyorlar? Toplu taşıma alanında. Belediye başkanı olarak milletin huzuruna çıktığımda seyahatlerimde vatandaşlarımızın bizden en az memnun olduğu alan toplu ulaşımdır. “Mevcut durumdan memnun musunuz? Sen değilsin. Vatandaş memnun mu? Olumsuz. Bak tekrar soruyorum. Vatandaş memnun mu? Olumsuz. Memnun oldum mu? “Ne de ben.” Bu sistemin üç ayağı vardır. Uygunluğu yürütecek olan belediye koordinatörüdür. Vatandaşları taşıyan ve taşımayı gerçekleştiren şube. “Eğer üçü de mutlu değilse bu sistemde bir kasvet var demektir.” söz konusu.

Bilgin, “Mart ayına kadar bizden destek istiyorsunuz. Bunu verirsek nisan ayında da aynı sorunla karşı karşıya kalırız. O halde oturup konuşalım. Bu sistem sizi de mutlu edecektir. Bu da vatandaşları sevindirecek. Bizi mutlu edecek doğru sisteme bir çözüm bulalım. Liderlerimiz şikâyetlerin azaldığını söylüyor ama memnuniyetsizlikleri azaltamadığımız da bir gerçek. Bilet ücreti 13 lira 90 kuruş. Vatandaşa sorsak bin üç doksan nasıl? Bunu çok yüksek bir şekilde söylemek istiyorum. Size teklifim kooperatifimizin burada olmasıdır. Şoför odası burada. Liderimiz Hakan Demirgil burada. Biz buradayız, siz buradasınız. Hadi oturalım. Hadi Konuşalım. Bu sistem nasıl sürdürülebilir hale gelir? Kiralama formülü? Diğeri bir formül mü yoksa ne? Eğer nisan ayından itibaren bu konuda çalışmaz ve çok hızlı bir şekilde çözüm bulamazsak bu sistem sizi de bizi de yoracaktır. Ben de senden vazgeçtim. Ben de kendimden vazgeçtim, bu vatandaşlarımızı yoruyor, yoruyor. Ortak paydayı bulup hemşerilerimizi mutlu etmemiz lazım. Bu anlamda toplantılar yapın, bu konuyu konuşun ve önerilerinizi bizimle paylaşın. Tekliflerimizi sunalım. Analiz odaklı her türlü teklife kapımız açıktır. “İkinci dönemimizde en çok endişe duyacağımız sorunun ortadan kaldırılması adına, Allah izin verirse en değerli projem ulaşım sorununun çözümü olacaktır” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu