Teknoloji

Öğün Atlamak Vücuda Nasıl Zarar Verir?

Günümüzün koşuşturmacasından dolayı bazen günlük öğünlerimizi kaçırıyoruz. Sabah erkenden bir yere varacaksak kahvaltı yapamıyoruz, öğle yemeği yiyoruz, öğle yemeği yiyemiyoruz ama çoğu zaman akşam yemeğini kaçırmıyoruz.

Günde iki öğünü atlamanın etkilerini hiç düşündünüz mü? Araştırmalara göre günde üç standart öğünden birini atlamak ciddi bir dezavantaj olabilir. 40 yaş üstü 24.011 denek ile yapılan bu araştırmanın sonuçlarına bir göz atalım.

Günde tek öğün yemek ölüm riskini artırıyor

Yapılan araştırmalara göre öğün atlamak ya da günde sadece bir öğün yemek yemek ölüm riskini oldukça artırıyor. Özellikle kahvaltıyı atlamak. kardiyovasküler hastalıklardaha büyük ölüm riskine neden olur.

Öğle ve akşam yemeklerini atlamak genel olarak vücudunuzun direncini düşürerek ölüm riskini artırır. Araştırmaya katılanlar hakkında %30’u düzenli olarak günde üç öğünden az yemek yiyordu.verilere göre Genç, erkek, daha az eğitimli ve aile geliri düşük olanların öğün atlama olasılığı daha yüksektir.

Ayrıca sistematik olarak sigara ve alkol kullanan insanlar Ayrıca öğün atlama olasılıkları çok daha yüksektir. Bu araştırma, öğün atlamanın aslında daha erken ölüme neden olup olmadığını belirleyecek kadar kapsamlı değil, ancak daha fazla araştırma yapmaya yetecek kadar bulgu ortaya koyuyor.

Bu araştırmanın ABD’de yapıldığını belirtmek gerekir. Öğünlerinizi atlıyor musunuz? Lütfen fikirlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu