Haber

Murat Kurum Çatalca’da Roman vatandaşlarla buluştu

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Çatalca’da kentsel dönüşüme tabi tutulacak öğretmen lojmanı proje alanında Roman vatandaşlarla buluştu. Kurum, “Bugün buradaki anlaşmaların tamamlanmak üzere olduğunu görüyoruz. Bu anlaşmalar tamamlanır tamamlanmaz 31 Mart akşamı Çatalca’da Roman kardeşlerimize verdiğimiz sözü sizlerle birlikte tutacağız. Burayı sizin şanınıza yakışır bir şekilde yeniden inşa edeceğiz. Buradaki kardeşlerimize huzur ve güven içinde yaşayacakları yuvalar olacak.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Lider Adayı Murat Kurum, seçim faaliyetleri kapsamında bir dizi ziyarette bulundu. Kurum ilk olarak Çatalca Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Merkezini ziyaret etti. Kurum daha sonra Çatalca Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. Buradaki esnafı da ziyaret eden Kurum, kentsel dönüşüme girecek öğretmen lojmanı proje alanında Roman vatandaşlarla buluştu. Kurum’a programlarında AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Levent Özkan, MHP Çatalca İlçe Başkanı Halit Uğur ve beraberindeki heyet eşlik etti. Ziyaretleri sırasında vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan kurum, sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Bir yandan Roman kardeşlerimiz için dönüşüm çalışmaları yürütürken bir yandan da Çatalca’daki sosyal konut ve ulaşım sıkıntısını ortadan kaldıracak adımları atacağız.”

MHP Çatalca İlçe Merkezi’ne yaptığı ziyarette konuşan Kurum, “Çatalca’mızın her geçen gün gelişip büyüdüğünü görüyoruz. Burası şehircilik adına her türlü hizmeti alıyor, ulaşımınıza imkan veren bir yol güzergahı üzerinde bulunuyor. İstanbul Havalimanı’na 20 dakikada, Levent ve Beşiktaş’a 40 dakikada ulaşıyoruz.” “Biz her zaman Çatalca’nın medeniyet yürüyüşüne katkı sağlamaya çalıştık. Yaptığımız organizasyonlarla, Başkan Mesut ile el ele bu hizmetleri yaptık. 31 Mart’ta Çatalca’da büyük bir coşku ve heyecan olacak. Çünkü artık sıra İstanbul’da olacak.” Çatalca’ya.” Murad da katılacak. Burada büyükşehir belediyemizin son 5 yılda hiçbir hizmet ve çalışma yapmadığı anlayışına 31 Mart akşamı son vereceğiz. Başkan Mesut ile birlikte her mahallede, her sokakta çok daha farklı bir iz bırakacağız. geçmişte. Bir yandan Roman kardeşlerimizin dönüşümü. Çalışmalarımızı yürütürken bir yandan da Çatalca’daki sosyal konut ve ulaşım sorununu ortadan kaldıracak adımları da atacağız. “Büyükşehir belediyesinin sorumluluğundaki yollarda herhangi bir hizmet ve yatırım yok” dedi.

“Burayı senin şanına yakışacak şekilde yeniden inşa edeceğiz.”

Kentsel dönüşümün gerçekleşeceği öğretmen evi proje alanında konuşan Kurum, “3 yıl önce yine buraya gelip sizlerle kucaklaşıp sohbet etmiştik. O gün Roman kardeşlerimize daha güzel, daha güçlü, daha güvenli bir yaşam sunacağımızı söylemiştik. Bunun sözünü verdik. Bugün buradaki anlaşmalar tamamlandı.” Bunun gerçekleşmek üzere olduğunu görüyoruz. Bu anlaşmalar sonuçlandığı anda 31 Mart akşamı Çatalca’da Roman kardeşlerimize verdiğimiz sözü sizlerle birlikte tutacağız. Burayı sizin şanınıza yakışır bir şekilde yeniden inşa edeceğiz. Buradaki kardeşlerimizin huzur ve güven içinde yaşayacakları evleri olacak. Buradaki Roman kültürünün devam edeceği anlayışıyla sosyal olanaklara sahip olacaksınız. “Çocuklarımız güvenle okula gidecek, burada huzur içinde yaşayacaklar. Konutlarımız Roman kardeşlerimize hayırlı olsun. Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Çatalca’mızı da dönüştürüyoruz. Sosyal konutlar, millet bahçeleri yapıyoruz. Bu şehrin her yerinde, Çatalca’nın her sokağında yeşil ve vadi manzarası var.” Çatalca’nın sadece bugününde değil geçmişinde de vardık. Çatalca Millet Bahçesi’ne gittiniz mi, beğendiniz mi? Bu kardeşinizin Başkan Mesut’la birlikte o millet bahçesine çok büyük katkıları oldu. Başkan Mesut yanımıza gelerek, ‘Sayın bakanım, Çatalca’nın güzel bir meydana ihtiyacı var. “Çatalcalı çocuklarımızın huzur içinde dolaşabileceği otopark, kafeterya ve kütüphanenin olduğu bir alan eksikliği var” dedi. Hızla kolları sıvadık ve işe koyulduk. Biz diğerleri değiliz, boşuna kollarımızı sıvamıyoruz. Kollarımızı sıvadığımızda o kollar Çatalca’da 52 bin metrekare, altında 300 araçlık otopark, çocuklarımızın güvenle, huzurla yaşayıp oynayabileceği bir meydan olacak. “Milletimizin bahçesi Çatalca’ya hayırlı olsun” dedi.

“28 Mayıs’ta İstanbul’un romanını yazdığınız gibi, 31 Mart’ta da 39 ilçemizin romanını hep birlikte yazacaksınız.”

Romanları hiçbir zaman yalnız bırakmadığını belirten Murat Kurum, “22 yıldır bu ülkenin her şehrinde, her sokağında bulunuyorsak bu Roman kardeşlerimiz sayesindedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durdunuz ve inandınız.” ve bize güvendiler. Roman kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Sizlerin desteği ve duasıyla bu mümkün.” Yürüyüş el ele, kol kola, yürek kalbe sonsuza kadar devam edecek. Çatalca’nın neye ihtiyacı varsa Mesut Belediye Başkanımızla birlikte izimizi, alın terimizi taşıyacağız. Çatalca’nın tüm ihtiyaçlarını hep birlikte karşılayacağız. Çatalca’nın muhtarı, meclis üyesi, ilçe belediye başkanı ben büyükşehir belediye başkanı, onun kardeşi ve oğlu olacağım. Bizi her zaman buralarda göreceksiniz. Bizi Roman kardeşlerimizin evlerinin yapıldığı şantiyelerde göreceksiniz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe güvenle baktığı kentsel dönüşüm projelerinde, ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırdığımız metro şantiyelerinde, oradaki otopark projelerinde bizi göreceksiniz. Çalıştığımızı ve ürettiğimizi göreceksiniz. göreceksin. Hiçbir zaman polemiklerin, bahanelerin arkasına saklanmayacağız. Nasıl ki 28 Mayıs’ta İstanbul’un romanını yazdıysanız, 31 Mart’ta da 39 ilçemizin romanını hep birlikte yazacaksınız. İstanbul’un romanını yazacağımızın müjdesini tüm kardeşlerimize duyuralım. Çocuklarımızın geleceğe inançla bakmasını sağlayacak dönüşüm projelerini her ilçemizde, mahallemizde gerçekleştirelim. “31 Mart seçimlerinde el ele, kol kola tüm İstanbul’a bir mesaj verelim” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu