Haber

Murat Emir’den ‘E-Nabız’ Açıklaması: “Şimdi Sağlık Bakanı hangi yüzle toplumun karşısına çıkacak?

CHP Ankara Milletvekili Murat Buyruk, meclis kürsüsünden gündeme getirdiği e-nabız ihalesindeki usulsüzlük iddialarının iki bakan yardımcısına yakın şirketlerin açtığı davalarla ortaya çıktığını belirterek, “Şimdi nasıl olacak? Sağlık Bakanı halkın karşısına çıktı, hiç utanmadı mı, ‘e-nabız sistemi üzerinden satılan bunca vatandaşımızın kişisel bilgileri kime satıldı’ diye sorduğumuzda yine ağzını açamadı Bakan. , devam eden davadan tüm kişisel verilerimizin Katarlıların elinde olduğu görülüyor.” Buyruk, Sağlık Bakanı ve bakan yardımcılarını mal varlıklarını incelemeye davet etti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Buyruk, 18 Aralık 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın’ın eşi tarafından kurulan Bilbest’in e-nabız ihalesini kazandığını iddia etti; Bakan Fahrettin Koca da “e-nabız Türk Telekom tarafından Nisan 2015’te yapıldı. E-nabız ilk kez 2015’te kuruluyor, 2015’ten beri 1 liralık alışverişlerde gösterebileceğiniz fatura var mı” açıklamasını yaptı. Buyruk ayrıca Bilbest’in internet sitesinde tüm bilgilerin yer aldığını ve Bakan Koca’nın doğruyu söylemediğini iddia etti.

Emir, 18 Aralık 2020’de meclis kürsüsünden şu iddialarda bulundu:

“Sabahattin Aydın, Sağlık Bakanı tarafından Medipol’den devredilen bakan yardımcısıdır. Aydın, 2003 yılında Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olur. O sırada eşi Sibel Aydın bir şirket kurar, şirketin adı Bilbest Bilişim Sağlık’tır. Limited Şirketi. Bu şirket Sağlık Bakanlığı’dır”. O sıralar bu konu gündeme gelince Sibel Aydın notere gidip ortaklığını bitiriyor, böylece şimdiki Müsteşar Yardımcısı bu yükü hafifletmiş görünüyor. Aydın yeniden ortak olur. Bu şirketin kazandığı ihaleler saymakla bitmez; Sağlık Bakanlığı hasta yönetim sistemi, ICD kodu, hasta bilgi sistemi, kamu ihaleleri, kamu bölge hastanelerinin ihaleleri, e-nabız 2015 yılında bu firma tarafından yapılmıştır.”

Sağlık Bakan Yardımcısı Murat Emir Sabahattin Aydın’ın eşi Bilbest firması ile diğer Bakan Yardımcısı Şuayipİlker’e yakın olduğu bilinen Tiga, e-nabız sisteminin Katar’a satışı nedeniyle dava çıkmasının bu iddiaları beraberinde getirdiğini söyledi. gündeme geri dönelim. Açıklama yaptı.

“TEKLİFİMİZ 2,5 YILDIR CEVAP VERİLMEDİ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın soru önergesi sunduğunu ancak 2,5 yıl geçmesine rağmen bu önergenin hala yanıtlanmadığını vurgulayan Emir, şunları kaydetti:

“Sabahattin Aydın, Sağlık Bakanı’nın Medipol’den devrettiği bakan yardımcısıdır. Aydın’ın 2003 yılında Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olmasının ardından, eşi Sibel Aydın’ın kurduğu Bilbest firması, bakanlığın yazılım işlerini devralıyordu. .

“ŞİRKETİ HÜLLE İLE YÖNETİYORLAR”

Daha sonra bu durum ortaya çıkınca hulle yoluna gittiler ve şirketteki iştiraki sonlandırdılar. Ardından bakan müsteşarlıktan ayrılınca bu kez oğlu şirkete ortak oldu. Buradan hule yoluna gittiklerini anlıyoruz. Yani şirket yine Aydın ailesine ait. Biz o dönemde bu tartışmaları gündeme getirdiğimizde Bakan ‘1 liradan alışveriş olmaz’ dedi. O zaman Bilbest ve Tiga neden mahkemedeydi? Mahkemeye sunulan dilekçe ve cevaplardan Bilbest’in e-nabız üreten firma olduğu anlaşılmaktadır.

“BAKAN TOPLUMUN KARŞISINDA NE OLACAK”

Şimdi Sağlık Bakanı toplumun karşısına nasıl bir yüzle çıkacak? Meclis kürsüsünden yüksek sesle konuşurken hiç utanmıyor muydu? Kendisine bağlı görevde olan bakan yardımcıları kira krizine girip ihalelerle mücadele ederken neden uyarılarımız dikkate alınmadı? E-nabız sistemi üzerinden satılan tüm vatandaşlarımızın kişisel bilgileri kimlere satıldı? Kime verildi? diye sordu ağzını açamayarak. Devam eden davadan tüm kişisel verilerimizin Katarlıların elinde olduğu görülmektedir.

“UTANMAZCA GİZLİLİK İSTEDİLER”

Öte yandan Sağlık Bakanı’nın tüm bu kira kavgalarına göz yumduğunu, hatta bu insanları koruduğunu, kolladığını anlıyoruz. Yine utanmadan mahkemenin gizli yürütülmesini talep ettiler. Bu talep, ‘Kamu kaynaklarını kendimiz, eşimiz, çocuğumuz için kullandık. Milyonlarca lirayı usulsüz olarak zimmete geçirdik. Ama kamuoyu bunu bilmesin’ talebidir.

“İKTİDAHA GELDİĞİMİZDE HESABINIZI SORACAĞIZ”

Bakan yardımcıları eşlerine, çocuklarına şirket kurduruyor, bakanlığı adeta boğuyorlar ama kimse ses vermesin istiyorlar. Sağlık Bakanı ve bakan yardımcılarının mal varlıkları bir an önce araştırılmalı ve bu ilişki ağı ortaya çıkarılmalıdır. İktidar ve yargı bunu yapmazsa 14 Mayıs’a sayılı günler kaldı. Sağlık Bakanı siyaseti bırakıp kaçamaz. İktidara geldiğimizde yapacağımız ilk işlerden biri, bu usulsüzlük ve yolsuzlukların hesabını bağımsız ve tarafsız bir yargı aracılığıyla vermek olacaktır.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu