Haber

Muharrem İnce, Cumhuriyet Bayramı’nda şiir okuyan kadınları ziyaret etti

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Tokat’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve Cumhuriyetin 100’üncü yılını şiir okuyarak kutlayan kadınları ziyaret etti.

Zile ilçesine bağlı Çiftlik köyüne gelen İnce, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü kutlamak için köy okulu önünde bir araya gelen kadınları tebrik ederek çocukken öğrendikleri şiirleri okudu.

Köylülere Türk bayrakları dağıtan, börek ve tatlı ikramında bulunan İnce, teyzelerin yöresel kıyafetleriyle okuduğu şiirlerden çok etkilendiğini söyledi.

Her evde, her sobada Cumhuriyeti savunacak birilerinin bulunduğunu belirten İnce, “Her kasabada, her ilde biri var. Her köyde var. Mükemmel bir şey. Büyüklerimiz böyle.” En az benim yaşımdaki kız ve erkek kardeşlerim kapalı okulda yaşıyorlar.” Kutlamaları, çocukluklarında öğrendikleri şiirleri okumaları tüm Türkiye’yi duygulandırdı. Hepimize dokundu. Bu anı onlarla birlikte yaşamak istedik. Ben buraya bu Cumhuriyetin öğretmeni olarak, siyasetçi olarak değil, Cumhuriyetin öğretmeni olarak geldim. Bu anı kız kardeşlerimizle paylaştık. “Kardeşlerimizle yaşamak istiyorduk. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” söz konusu.

İnce, kadınların şiir okuduğu kapalı köy okulunu ziyaret edip vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra köyden ayrıldı.

haber-demirozu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu