Haber

Muğla’da ağırlanan depremzede sayısı 25 bin 826’ya ulaştı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, il ve ilçelerde ağırlanan depremzede sayısının 25 bin 826 olduğunu açıkladı.

Vali Tavlı, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ilk anından itibaren arama kurtarma, güvenlik, sağlık ve sivil toplum kuruluşlarında görev yapan ekiplerin bölgeye sevk edildiğini belirtti.

Muğla’nın prestijiyle deprem bölgesinde 683 araç, 3 bin 76 işçi ve gönüllünün görev aldığını vurgulayan Tavlı, tüm ilden bölgeye 627 TIR gönderildiğini kaydetti.

Depremlerden etkilenen Hatay, Osmaniye, Kilis ve Gaziantep’ten tahliye edilen vatandaşların kara, deniz ve hava yolları ile Muğla’ya nakledildiğini belirten Tavlı, şöyle devam etti:

“Dün itibarıyla 25 bin 826 vatandaşımız deprem bölgesinden Muğla’ya tahliye edildi. 3 bin 843 depremzedemiz resmi misafirhane ve yurtlarda, 6 bin 587 depremzedemiz otellerde, 15 bin 396 vatandaşımız ise evlerinde kalıyor. Devlet misafirhanelerinde ve yurtlarda kalan mağdurlarımıza günde üç öğün yemek verilmektedir.İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılan yardımlarla ücretsiz sosyal market hizmeti verilmektedir.

Devlete ait konukevleri, yurtlar ve otellerde depremzedelere sağlık hizmeti ve psikososyal destek verildiğini belirten Tavlı, çocukların okullara nakledilmesi için ilçelerde ve barınma merkezlerinde eğitim uygulama masaları kurulduğunu bildirdi.

haberdemre.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu