Haber

Mersin’de kurs merkezi öğrencilerinin YKS ücretlerini belediye karşılayacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, geçen yıla göre ciddi oranda artan sınav ücretlerini karşılamakta zorlanan öğrencilerin YKS ücretlerini bu yıl da ödeyecek.

ANKA’nın haberine göre, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Toplam 10 ilçedeki 11 YKS kurs merkezimizde kayıtlı 4 bin 253 öğrencimizin çocuklarına yönelik sınav ücretidir. 10 bin aile Halk Kart’tan yararlanıyor.” Gelecek yıl sizleri tekrar ağırlıyoruz. Bu amaçla öğrencilerimiz sınava başvuru yapacaklardır. Ödeme dekontunu ve kimlik fotokopilerini kendilerine en yakın kurs merkezlerine getirip bize teslim edeceklerdir. “Başvuru süresi dolduktan sonra gerekli incelemeleri yapıp öğrencilerimize yapılan ödemeleri iade edeceğiz” dedi.

Karakuş, bu yıl her sınav döneminin ÖSYM tarafından 295 TL olarak belirlendiğini söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu bedeli biz karşılıyoruz. Böylelikle hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin bu zorlu ekonomik şartlarda biraz nefes alabilmelerini sağlıyoruz. Fiyat konusunda öğrencilerimize destek verdiğimiz için öğrencilerimiz memnun. Desteklerimiz öğrencilerimiz üniversiteye girdikten sonra da devam edecek. “Gelecek yıl bu öğrenciler üniversiteye girecek ve biz de öğrencilerimize eğitim yardımlarıyla destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu