Haber

Kocaeli Polisi pazar denetimlerini sürdürüyor

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, haksız fiyat artışlarının önlenmesi ve vatandaşların mağdur edilmemesi için kontrollerini sürdürüyor. Büyükşehir Zabıta ekipleri bu kez Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü ile birlikte il genelindeki zincir marketlerde denetim yaptı.

Kocaeli genelinde bulunan marketlerde vatandaşların mağduriyet yaşamamasını hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kontrollerini sürdürüyor. Kasa ve koridor ortasında fiyat etiketleri, son kullanma tarihleri ​​ve fiyat farklılıklarına ilişkin kontroller yapılarak vatandaşların mağduriyetinin önüne geçiliyor. Polis ekiplerinin son kontrolüne Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri de katıldı.

FİYATLAR KARŞILAŞTIRILDI

Denetimler kapsamında marketlerden un, şeker, peynir, yumurta, baklagiller ve son dönemde yağ gibi temel gıda ürünlerinden numune alınarak alım ve satım fiyatları karşılaştırılıyor. Son kullanma tarihleri ​​de kontrol edilen ürünlerin faturaları detaylı olarak incelenerek raf etiketlerindeki fiyatlar ile kasadaki fiyatlar karşılaştırılıyor.

Ekipler, yaptıkları kontrollerde fahiş fiyat artışları tespit ettiklerinde tutanak tutuyor. İl Ticaret Müdürlüğü yetkilileri tarafından tutulan bu tutanaklar Ticaret Bakanlığı kuruluna gönderilerek haksız fiyat artışı yapan firma ve marketler hakkında cezai işlem uygulanıyor.

duraganajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu