Haber

Karabağ Zaferi’nin 3. yıl dönümü Tokat’ta röportajla anıldı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Türk Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Karabağ Zaferi’nin 3’üncü yıl dönümü dolayısıyla söyleşi düzenlendi.

Karabağ Zaferi’nin 3. yıl dönümü münasebetiyle Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda TOGU’da eğitim gören Türk dünyasından öğrencilerin, özellikle de Azerbaycanlı öğrencilerin katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi.

TOGU Türk Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Faruk Sönmez, burada yaptığı konuşmada, Karabağ’da uzun yıllar süren acıların ardından mutluluğun yaşandığını söyledi.

Karabağ’da 44 gün süren savaşın ardından “Karabağ artık Azerbaycan’dır” dediklerini belirten Sönmez, “Azerbaycan toprakları özgürleştirildi ve Türk dünyasının geri kalan kısmı tamamlandı. Üniversite olarak Azerbaycan’ın kalkınmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu ve benzeri çalışmalarla Türk dünyasına yönelik çalışmalar.” söz konusu.

4 yıldır TOGU’da eğitim gören Eğitim Fakültesi öğrencisi Azerbaycanlı Seymur Ağayev, Türkiye’nin Karabağ Savaşı’ndaki desteğini asla unutmayacaklarını vurgulayarak, “Karabağ Zaferi sadece Azerbaycan’ın zaferi değil, aynı zamanda Azerbaycan’ın da zaferidir. Türk-İslam aleminin zaferidir. Türkiye’nin Azerbaycan’a desteği de bir zaferdir.” Manevi temelleri asla unutamayız.” ifadesini kullandı.

bahsilihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu