Haber

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Açıkladı

İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada, İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayını açıkladı. Adaylarının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu söyleyen Akşener, “Kendisine DÜZGÜN Partisi adına Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlığı adaylığını ve umarım belediye başkanlığını teklif ettiğimde hiç tereddüt etmeden şunu söyledi: ‘Ankara’ya hizmet etmek bizim için bir misyon ve onurdur. ben’ ve o bugünden itibaren kazanma yolunda.” İYİ Parti’nin Ankara’yı kazanacağı, iyi belediyeciliğin hayata geçeceği ve 2028’de İYİ Parti’nin iktidara geleceği, cumhurbaşkanı adayının seçileceği bir ortam, sistem ve iddianın oluşmasına umarım öncülük edersiniz. ‘işte bu’ deyin. “Seni buraya davet ediyorum” dedi.

Akşener daha sonra Yıldırım’a İYİ Parti rozeti taktı. Yıldırım daha sonra adaylığıyla ilgili konuştu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıldönümünde Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday gösterilmeye layık görülmenin kendisi için tarif edilemez bir onur olduğunu belirten Yıldırım, böyle bir şehri yönetmeye talip olmanın her şeyden önce yüksek bir duyarlılık gerektirdiğini söyledi. sorumluluk ve vizyon sahibiyiz.

Modern dünyanın imkanlarına ve koşullarına bakıldığında bunun Ankara ve halkı için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu: “Ankara hak ettiği yerde değil. Ankara ismine yakışan bir konumdan çok uzak. şöhreti, rütbesi ve geçmişi. Bir asırdır ülkemize başkentlik yapan Ankara, örnek şehirleşmesi, yüksek teknolojiye sahip sanayisi, turizm çeşitliliği, gelişmiş metro hatları, entegre ulaşım ağı ve istihdam olanaklarıyla anılması gereken Ankara, maalesef Ankara’nın sonu gelmedi ama “Hayat Ankara’yı terk etti” dedi.

Ankara’nın son 30 yıldır kayıpta olduğunu belirten Yıldırım, “Yaklaşık 25 yıldır anlamsız projelerle gücünü ve kaynaklarını tüketen Ankara, ayağa kalkmak yerine tembelliğin ve ihmalin pençesine düştü. Son 5 yıldır Ankara her hayali proje sanan, her projeyi fantezi olarak gören bir zihniyete sahip.” “Ataletin tam ortasında sıkışıp kalmıştır. Bu iki çarpık zihniyet Ankara’yı emekli bir başkent haline getirmiştir. Birincisi kabalığın temsilcisidir ve Ankara’yı mahvetmiştir. İkincisi ise tembelliğin tezahürüdür ve iş yapmaktan kaçınıp başarısız olmuştur. Ankara’yı kalkındıracağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu