Haber

İran’da protestocular zorunlu başörtüsü kuralının uygulanmasını talep ediyor

İran’ın Mazenderan eyaletinde onlarca kişi başörtüsü zorunluluğunun getirilmesini talep eden bir gösteri düzenledi.

Entekhab haber sitesi, başörtüsü kurallarına uymayanlara tepki amacıyla Mazenderan eyaletinin Ramser kentinde düzenlenen eylemin görüntülerini yayınladı.

Göstericiler, “Kayıtsız kalmayalım” ve “Hepimiz sorumluyuz” pankartları taşıdı.

Kentte başörtüsüne uymayanlardan şikayetçi olan göstericiler, Mazenderan Eyalet Valisi Muhammed Hüseyinpur’a tepki gösterdi.

Vali ile görüşen aktivistlerden biri, “Sayın Valimiz siz bizim tarafımızdasınız (bunu biliyoruz). Bir şey yapamazsanız müdahale ederiz. (Ramazan ayına rağmen) şehirdeki tüm lokantalar açık ve müşterilerin hepsi çıplak. Siz karışmazsanız inisiyatifi biz alırız.” ifadelerini kullandı.

İran’da gösteriler ve başörtüsü zorunluluğu

İran’da geçen yıl eylül ayında Mahsa Emini adlı 22 yaşındaki bir kadının ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi ülke genelinde protestolara yol açmıştı.

Emini’nin ölümünün ardından başlayan protestolar, 1979’dan beri uygulanan zorunlu başörtüsü yasasının gevşetilmesi taleplerini yeniden gündeme getirdi.

Yaklaşık 4 ay süren gösterilerin ardından bazı şehirlerde ülkede kadınların zorunlu başörtüsü kurallarına uymadığına dair eleştiriler geliyor.

Sosyal medyada ülkede bazı kadınların sokaklarda ve işyerlerinde başörtüsüsüz gezdiği görülürken, son dönemde bu durumdan rahatsız olan rejim yanlısı muhafazakarlar duruma tepki göstererek yetkilileri göreve davet ediyor. kuralları uygula.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu