Haber

Hindistan’ın 3. Ay Misyonu, Uzayda İşlevsellik Testini Başarıyla Tamamladı

YENİ DELHİ, 20 Şubat (Xinhua) — Hindistan’daki yetkililer Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Hindistan’ın üçüncü Ay görevi Chandrayaan-3’ün uydu alt sistemlerinin uzay ortamındaki işlevselliğini ve bunların beklenen elektromanyetik seviyelerle uyumluluğunu sağlayan önemli bir testi başarıyla tamamladığını söyledi.

Hindistan Uzay Araştırmaları Kurumu (ISRO), testi uyduların hayata geçirilmesinde önemli bir kilometre taşı olarak nitelendirdi.

ISRO’ya göre Chandrayaan-3 iniş aracı, 31 Ocak ortasından 2 Şubat’a kadar Bengaluru’daki UR Rao Uydu Merkezinde Elektro-Manyetik Parazit/Elektro-Manyetik Uyumluluk (EMI-EMC) olarak bilinen testi başarıyla geçti.

Hindistan, Haziran ayında Chandrayaan-3’ü fırlatmayı planlıyor.

2021’de Hindistan’ın uzay departmanından sorumlu federal Devlet Bakanı Jitendra Singh, Chandrayaan-3’ün gerçekleştirilmesine yönelik ilerlemenin Covid-19 salgını tarafından engellendiğini söyledi.

Chandrayaan-2, ISRO tarafından 22 Temmuz 2019’da Andhra Pradesh’teki Sriharikota’dan fırlatıldı. Ancak, 7 Eylül 2019’da planlanan Ay’a yumuşak iniş girişiminden kısa bir süre önce iniş aracıyla temas kesildi.

Daha sonra ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ay yörüngesindeki uydusunun Hindistan’ın düşen Ay görev aracı Chandrayaan-2’nin enkazını bulduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu