Haber

F.Bahçe ve Galatasaray Süper Lig’de liderliğini sürdürdü

Trendyol Süper Lig’de milli aranın ardından 9. hafta maçları dün oynanan maçlarla tamamlandı. F.Bahçe 9 üzerinden 9 yaparak liderliğini sürdürürken, Galatasaray da Beşiktaş derbisinde galibiyet serisini sürdürdü.

Trendyol Süper Lig’in 9. haftası dün oynanan maçlarla tamamlandı. Toplam 24 golün atıldığı haftada 7 ev sahibi takım 3 puana ulaştı. Samsunspor – Başakşehir maçı haftanın berabere biten tek maçı olarak dikkat çekti. Ev sahibi Hatayspor’u 4-2 mağlup eden F.Bahçe, ligde çıktığı 9 karşılaşmayı da kazanarak ‘sezona en iyi başlangıç’ rekorunu kırdı. F.Bahçe 24 golle grupta en golcü sırada yer alırken, ortalamasını +19’a çıkardı.

Sezona Kayserispor’la berabere başlayan Galatasaray, sonrasında oynadığı tüm maçları kazandı. RAMS Park’ta Beşiktaş’ı konuk eden sarı-kırmızılılar, derbiyi 2-1 kazanarak galibiyet serisini 8’e, puanını ise 25’e çıkardı. Derbi öncesi ligde son iki maçını kazanan Beşiktaş, bu skorla 16 puanda kaldı. yenmek.

Adana Demirspor, İstanbul’da seriden ayrıldı

Hollandalı teknik direktör Patrick Kluivert yönetiminde iyi bir başlangıç ​​yapan Adana Demirspor, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Son 3 lig maçında 9 puan toplayan Güney ekibi sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. 17 puanla 3. sırada yer alan Adana temsilcisi, deplasmanda henüz galibiyet alamadı.

Abdullah Avcı 3 puanla başladı

233 gün sonra Trabzonspor ile lig maçına çıkan Abdullah Avcı, ikinci sezonuna 3 puanla başladı. Alanyaspor’u konuk eden bordo-mavili ekip, rakibini tek golle mağlup etti. Bu sezon inişli çıkışlı bir performans sergileyen Karadeniz grubu, haftayı 15 puanla 4. sırada kapattı.

Thiam’dan sezonun ilk hat-trick’i

Teknik Direktör Recep Uçar yönetimindeki Kayserispor, sahasında Çaykur Rizespor’u 3-1 mağlup etti. Kayseri ekibinin Senegalli forveti Mame Thiam, maçta 3 gol atarak galibiyetin mimarı oldu. 2023-2024 döneminde Süper Lig’de hat-trick yapan ilk oyuncu olan Thiam, 8 gole de imza attı.

En çok gol atanlar listesinde; Galatasaray’ın Arjantinli forveti Mauro Icardi liderliğini sürdürdü. Derbide 2 gol atan İcardi, gol sayısını 10’a çıkardı. Fenerbahçe’nin Bosnalı yıldızı Edin Dzeko, Hatayspor’un kalesine atarak 7. golünü atarken, takım arkadaşı Sebastian Szymanski de 6. kez gol sevinci yaşadı.

Haftanın maçları ve sonuçları şöyle:

Kayserispor: 3 – Çaykur Rizespor: 1

Konyaspor: 1 – Pendikspor: 2

Gaziantep FK: 1 – Antalyaspor: 0

Galatasaray: 2 – Beşiktaş: 1

Sivasspor: 0 – Kasımpaşa: 1

İstanbulspor: 2 – MKE Ankaragücü: 1

Samsunspor: 0 – Başakşehir: 0

F.Bahçe: 4 – Hatayspor: 2

Fatih Karagümrük: 2 – Adana Demirspor: 0

Trabzonspor: 1 – Alanyaspor: 0 – İSTANBUL

zilehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu