Haber

Diyarbakır Anneleri HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemlerini Sürdürüyor

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önüne oturma eylemi yapan Diyarbakırlı anneler, bunaltıcı sıcaklara rağmen çocuklarını beklemeye devam ediyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 1419. gününde devam ediyor.

40 dereceyi geçen sıcaklıkta ellerinde fotoğrafını taşıdıkları çocuklarının yolunu izleyen annelerden Hatice Levent, kızı Fadime için Kütahya’dan evlat edinme nöbetine katıldığını ve yaklaşık 9 yıldır kızını bulmaya çalıştığını söyledi.

“Fadime’mi almadan buradan ayrılmayı düşünmüyorum. HDP ve PKK’lı yavrularımızı istiyoruz. Yavrularımızı bıraksınlar.” Levent, oğlunu güvenlik güçlerine teslim olmaya davet etti.

Oğlu Özgür için harekete geçen anne Latife Ödumlu da 5 yıldır çocuğundan haber alamadığını ifade etti.

Kendisini çok aradıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirten Ödlü, “HDP oğlumu aldı, getirsin. Oğlum gelene kadar buradayım, mücadeleme devam ediyorum. Oğlum olmadan gitmem.” söz konusu.

Oğluna hasret kaldığını dile getiren Ödümlü, tek arzusunun çocuğuna kavuşmak olduğunu anlattı.

Ödüllendirilen, “Oğlum gel teslim ol devlete. Kaç yıl geçti hasret kaldım sana. Seni görmeden ölmeyeceğim.” dedi.

Kardeşi Zahir için harekete geçen Yanal Başal, oturma eylemini sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti.

“HDP’li kardeşimi istiyoruz, onun için buradayız. HDP’nin desteği olmasaydı PKK bunu yapamazdı.” Sözünü kullanan Başal, kardeşi için çabalarını sürdüreceğini söyledi.

merzifon-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu