Haber

CHP listelerinden aday gösterilen Sadullah Ergin’den Ergenekon davalarına yönelik eleştirilere yanıt: Soruşturma benim dönemimde açılmadı

Balyoz ve Ergenekon süreçlerinde Adalet Bakanı olan DEVA Partili Sadullah Ergin’in ittifak protokolü kapsamında CHP listesinden aday gösterilmesi tartışma konusu oldu. Ergin’in CHP’den adaylığına çok sayıda kişi tepki gösterdi. Tepkilerin merkezindeki Ergin, Habertürk canlı yayınında eleştirilere yanıt verdi.

“YATIRIMLAR BENDEN ÖNCEKİ BAKAN DÖNEMİNDE BAŞLADI”

Ergenekon soruşturmalarının Adalet Bakanı olduğu dönemde başladığını ifade eden Ergin, “1 Mayıs 2009’da Adalet Bakanı oldum. Ergenekon soruşturmaları 2 yıl önce başladı. Bu soruşturmalar 12 kişiyle dalga geçiyor. Bakanlık döneminde. Benden önce yüzlerce kişi tutuklanıyor, yargılamalar başlıyor, ondan sonra ben Adalet Bakanı oluyorum, yargılamalar geliyor.” söz konusu.

“BIRAKTIĞIM PERSONELLERİN HEPSİ BUGÜN DEVLETİN EN ÜST KATINDA”

MİT krizinin ardından bakanlık ekibini değiştirdiğini belirten Ergin, “Sadullah Ergin’in Adalet Bakanlığı’na gelip orada kadrolu olduğu yönünde bir söylem ve algı var. unvanlı kadrolar yargılandı.Geldiğimde orada bulduğum kadroydu bir tane getirmemiştim.Bugün bıraktığım kadroların hepsi devletin en üst katında.Görevlerine devam ediyorlar. 1 Mayıs 2009’da devreye girdiğim 7 Şubat’taki MİT krizine kadar Adalet Bakanlığı merkez kadrosunda mevcut kadroyla çalıştım. MİT krizinden sonra 15-‘te 24-25 kilit pozisyonların olduğu tabloyu gördük 16 ay. Noktayı tamamen değiştirdik. 2012’den 2014’e Adalet Bakanlığı’nın can damarı olan tüm birimleri değiştirdik. O kadrolar Cumhurbaşkanlığı kadrolarında, Anayasa Mahkemesi üyesi” dedi.

“MEHMET ALİ BEYFENDİ SÖYLEDİ”

Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benden önce görev yapan arkadaşım ikili görüşmede ‘Sana çok geliyorlar ama ben o arkadaşları oraya getirdim’ derdi. “Geldiğimde mevcut takımlar yargılandı ama geride bıraktığım arkadaşlar hala görevlerinin başındalar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu