Haber

Bir fon dolandırıcılığı daha: Emekli banka müdürü gözaltına alındı

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro ekipleri, bazı mağdurların borsada yüksek kazanç vaat eden kişilere verdikleri parayı alamadıkları yönünde ihbar üzerine çalışma başlattı.

İfadeleri alınan 7 kişi, borsada aylık yüzde 20 kâr vaadi veren emekli bankacı Müjgan D’ye (63) verdikleri parayı bir süre sonra alamayarak mağdur olduklarını söyledi.

Yapılan incelemede mağdurların toplam 11 milyon lirayı geri alamadıkları belirlendi.

İstanbul ve Muğla’da düzenlenen operasyonlarda aralarında Müjgan D., kızı Serpil D., oğlu Emre D. ve eşi Cevdet D.’nin de bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’ndeki işlemlerin ardından aralarında emekli bankacı Müjgan D’nin de bulunduğu 6 şüpheli adliyeye sevk edilirken, 3 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gözaltına alınan bir şüphelinin duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılacağı öğrenildi.

Suç Gelirleri Ofisi ekiplerinin yürüttüğü çalışma kapsamında şüphelilerden 3 gayrimenkul, 6 araç, 1 motosiklet, banka ve toplam 32 milyon lira değerinde kripto varlık ele geçirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu