Yaşam

Bilge Çınarlar görme engelliler için okuyor

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaşlanma Merkezi üyeleri, kitap kulübünde başlattıkları proje kapsamında görme engellilerin kaynaklara erişimini kolaylaştıracak kitaplar seslendiriyor.

Atatürk İl Halk Kütüphanesi ve Karşıyaka Belediyesi Görme Engelliler Kütüphanesi’nde bulunan proje kapsamındaki kitapların okutulması amaçlanıyor.

Karşıyaka Belediyesi, Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaşlanma Merkezi birçok aktivite ve kurs sunuyor. Katılımcıların ilgi alanları dikkate alınarak uzmanlar gözetiminde sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif birçok aktivite ve kursun düzenlendiği merkezde yaşlı bireyler aktif bir şehir hayatı yaşıyor. Ayrıca katılımcılar yaşam deneyimleriyle topluma katkı sağlayacak projeler geliştirirler. Merkezde kurulan ‘Kitap Kulübü’ne katılan üyeler, görme engellilerin kaynaklara erişimini kolaylaştırmak amacıyla başlattıkları proje kapsamında basılı eserleri sesli kitaba dönüştürüyor. Sosyal sorumluluk projesini büyük bir özveriyle yürüten kulüp üyeleri, diksiyon eğitmenlerine de güveniyor.

BİLGE ÇİNARLAR SAĞLIKLI YAŞLANMA MERKEZİ HAYATA BAĞLANIYOR

Merkezin sunduğu imkanları anlatan ‘Kitap Kulübü’nün kurucusu tarih öğretmeni Mürşit Gündüz Özsoy, “Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü mezunuyum. 43 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Bu merkez açıldığında yaşım yetmediği için kayıt olamamıştım, yaşıma geldiğimde ilk buraya geldim. Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan 3.Çağ Üniversitesi mezunlarından biriyim. Mezun olduktan sonra Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaşlanma Merkezi çatısı altında üyelerle birlikte kulüpler kurmaya başladık. Ben ve arkadaşlarım ‘Kitap Kulübü’nü kurduk. Aylardır okuduğumuz kitapların ortasına geldik ve üzerine konuştuk. Okuduğumuz veya online ilişki kurduğumuz kitapların yazarlarını davet ettik. Bu merkez bizim gibi yaşlıları sosyal hayatın içinde tutuyor” dedi.

SINAV HAZIRLIK KİTAPLARINI DA SESLENDİRECEKLER

Kitap kulübünde görme engelliler için kitap okumaya karar verdiklerini belirten Özsoy, “Kitap kulübümüz 75 kişiye ulaştı. Böylesine büyük bir kümenin sağladığı güçle görme engellilerin kaynak erişimini kolaylaştırmak istedik. Atatürk İl Halk Kütüphanesi’ne giderek ses kayıt odasında denemelere başladık. Daha iyi bir sonuç alabilmek için Karşıyaka Belediyesi’nin olanaklarından yararlanarak ücretsiz diksiyon dersleri aldık ve hocalarımızdan destek almaya devam ediyoruz. Okumaya başladığımız 15 kitaptan 5’inin kaydı tamamlandı. Eylül ayında seslendirmelerin ivme kazanmasını bekliyoruz. Sınava hazırlanan öğrencilerimiz için de test kitaplarını seslendirmeye başlayacağız. Okuduğumuz tüm kitapları Atatürk İl Halk Kütüphanesi ve Karşıyaka Belediyesi Görme Engelliler Kütüphanesi’ne vereceğiz. Her yaştan insanın sosyal hayata faydalı olabileceğine inanıyoruz. Bize bu projeyi gerçekleştirme fırsatı verenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu