Haber

Bebeğin babasından depremzedelere yardım

Bebeğin babasından depremzedelere yardım

Baba Uğur Gezgin:

“Dün bize yardım geldi, bugün onlara gidiyor”

“Yardım ekipleri oradaki depremzedelere Ayda’yı anlatıyor”

İZMİR – İzmir’deki depremde 91 saat sonra enkazdan kurtarılan Ayda Gezgin, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem bölgesinde yakınlarının enkaz altından çıkmasını bekleyen ailelere umut oluyor. 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde 4 yaşında olan Uğur Gezgin’in babası da günlerdir deprem bölgesine gidecek yardım malzemelerinin toplanmasında görev aldı.

30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen depremde küçük Ayda Gezgin’in 91 saat sonra enkazdan kurtarılması büyük sevinç yarattı. Türkiye’nin tanıdığı depremin sembollerinden Ayda bebeğin babası Uğur Gezgin, diğer İzmirli depremzedeler gibi Kahramanmaraş’ta 10 ili etkileyen deprem bölgesine gönderilecek yardım kolilerini toplamak için görev üstleniyor. “İzmir depreminde bize yardım eden kişilerle halen iletişim halindeyiz. Daha önce orada bulunanlar bize yardım etti. Dün biz yardım aldık, bugün de onlara yardım ediyor. Oradaki insanlarla ve yardım ekipleriyle görüşüyoruz. Yardım ekipleri oradaki insanlara Ayda’yı anlatıyor” dedi. “Hala sesi duyulan insanlar var. Allah onlara güç kuvvet versin, bir an önce belalarını versin” dedi.

“Acil ihtiyaçlar gönderildi”

“Keşke orada olabilseydim ama çocuklarımı bırakacak yer yok. O yüzden gidemedim ama buradan elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Farklı noktalarda yardım noktalarında çalışıyoruz” dedi. . Depremzedeler geldiğinde tüm süreçlerde yanlarında olacağız.”

Yardımların düzenlenmesi gerektiğini belirten Gezgin, “Acil ihtiyaç olan ürünleri almaya çalışıyoruz. Battaniye, ısıtıcı, enkazdan çıkmalarını sağlayacak ürünlerin gitmesi gerekiyor.”

İkinci kamyon hazırlanıyor

İzmirli depremzedeler için yardım kolilerini hazırlayan İzmir Depremzedelerle Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Özkan da şöyle konuştu:

“Depremciler olarak ihtiyaç duydukları ürünleri onlara ulaştırarak yardım etmeye çalışıyoruz. Bir tır gönderdik, ikinci tırımızı hazırlıyoruz. İzmir’e gelen depremzedelere de yardım malzemesi ulaştırdık. kış mevsiminin şartlarına uygun ürünler, bebek ve hasta bezleri, su gönderin.”

mustafakemalpasaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu